(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區175 新手問野請睇#1

1001 回覆
4 Like 4 Dislike
操返大個胸撐爆粒lin問題解決

你呢個肉量講咩都嘥氣 唔使咁在意
Keep 到Intensity 唔會點跌肉
有冇蛋白粉推介?
係carb3:protein:5 fats:2 ?

我食1.5g per kg 但係吸收唔到唔多,成日屙綠色野

好似睇睇醫生好啲
cls 幾個鐘keep住有 notifi
除非你好大隻啦
否則有機會吃力不討好
屌返你
之前唔知邊個貼個矮仔都有你地講條筋
唯有心裡面諗,佢地可能program 唔同
有d 功能性訓練,我地d凡夫濁子唔理解
大佬 我80kg左右 ,起碼用條40kg拉力帶先做到8下pull up
大錯咪提下
試過係247見到兩個年青人曲住腰deadlift
睇到都牙煙
佢地做完一組咪過去提一提同示範下
之後就靠佢哋自己操

舊時讀書果陣係p記啲c hing (呀叔)都會咁做
猛然發現原來自己都到左做得呀叔既年紀
諗返新手期都係阿叔教我推bench
如果你做肌肥大 其實可以考慮只做機械
咁咪唔使腰帶
其實大東西幾高幾重呢個肉量過唔過到90kg
有啦,佢之前bulking 100幾kg
咁樣反而我覺得入gym做器械比較好,你太重力量又未夠做bodyweight 比較難有足夠訓練量,同埋都難啲log progress
更正係74.9kg我做bodyweight row 係大概做到4組,隻手掌唔夠力hold住收皮先我喺gym呢排都有用assist pull up
可能啲更大隻既都咁睇你
請問體重不變,但腰圍細左係唔係正常

由6月尾7月頭,96kg開始減
踏入9月頭時係大約79-80kg

之後就一路停係78-80kg之間
但比起9月頭腰圍有變細

係唔係已經開始減緊體脂?
定單純係身體已經習慣左個運動量達唔到消耗
要再增加訓練強度?
做得輕睇得出好green既新手會提下
擺明egolifting鳩做果d提佢應該仲會比佢屌返轉頭
肌肉重過脂肪
但肌肉體積細過脂肪
1野俾1皮,等陣唔掂咁點
我ig是但搵間都係400蚊堂,可以簽住8堂先
貴從來唔係PT問題
係你嘅問題

利申,窮
沙士年代,教練出個人一個鐘都收3舊水啦
你估日日開足8個鐘工咩

今時今日生客收5舊水都好基本如果教練係正職專業計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞