NVIDIA 顯示卡閪冧捷報15 老黃屌你老母

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
我其實都睇死佢冇咁犀利
今次將4090同4080個距離拉到咁開
就係為咗清貨
等啲人覺得4080同30係唔會差太遠
但30係明顯平一截
30係賣晒就可以睇市場反應將4080 Ti或以上慢慢定價
其實做法非常聰明
所以消費者可以做既野就係轉買a卡
我只望amd 嬴功耗 同 價錢
效能小輸都ok
首先一樣野,你覺得會賣哂舊晶片
先唔講舊卡吸唔吸引人買或者積壓幾千萬張晶片

你覺得大部份人會唔會因為出新卡而特登去換顯示卡
佢唔咁做更加難賣晒啲存貨
如果佢見到去貨放慢可以減價
加埋可以拖住4070 4060 出
當然最後都要睇AMD點樣部署
我希望amd可以早d出同埋fix個driver

等我有光明正大嘅理由轉投amd懷抱

obs同埋adobe係a卡上面都仲有d神下神下嘅情況
所以個問題就係老黃想清30系, 又唔肯減價
就整個40系刀法出黎, 等D人唔想買40系, 逼住買30
老黃其實岩左一半, 我最後都會買張3070
不過係等其他gamer 上40/轉會A卡, 執佢地放出黎二手
唔會幫老黃清30存貨
老黃好似完全無視礦卡, 二手卡既存在
用左3年5700xt,其實都好穩定
今年難得nv自己仆街,只要張7600生性d應該吸引唔少用緊1060既轉會
睇到呢到又話食電又乜又柒 幻想埋50電會低返去安慰自己
真係好柒好笑
6850 >rx470 差不多十年A卡

原本打算轉會

今次都係繼續A卡

其實都冇咩問題
是但啦 都未出
galax 個4風扇設計幾得意
有冇巴打知保養QC嗰邊有冇伏
佢個四風扇4090唔知有無改到,反正30系係無鬼用會頂到ram槽裝唔到
今代睇到係改簿左
皮褸黃好自我中心,佢咁樣既marketing, 係完全唔將7千系a卡放在眼內。
只要11月a卡新一代價格唔高賣,咁絕大部分gamers會投入amd,閪佬黃會輸到仆街
而家係寡頭壟斷,佢一家唔可以全話事。
除非同男人婆合謀定價
你死忍爛忍咁耐,日日叫春都唔買A卡啦
咁就好啲之前就算用pcie係第二slot既atx板都會頂到,都唔知有乜用
見到asus rog 3080ti $8900,貴定平?
好多人求穩定多過性能,n卡drive可以俾到我十萬個信心,a卡性價比高但係啲緊張關頭死drive都咪話唔嬲,但都真心希望蘇媽可以打柒老黃
貴 未到7k頭 搵鬼買
我真係覺得好睇彩數,我張R9 390X除咗舊同熱,未遇過遊戲兼容問題,但由於呢兩年我轉左4k TV當mon用,打機🎮相當吃力。
等 amd 7800 / 7000
睇咗好多分析文覺得7900XT好似抵玩過4090
慳電,平,性能差唔多
年尾買返張做聖誕禮物應該唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞