NVIDIA 顯示卡閪冧捷報15 老黃屌你老母

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
不了
半價咪幫襯吓囉
急用=4090
1. 要買到
2. 有可能要換火牛, 唔換可能會燒
呢個價收張1080Ti好過,要買都買3060
係喎,我見youtube 有啲評測話 40系有火災危險,我冇click入去睇…

其實係咩情況? 舊火牛唔夠Watt數硬推40系 結果燒咗?
4090而家最大問題好似係安全隱憂?因為大部份人都冇諗住換display要換埋火牛
要入新卡實要食骨啦
代理唔幫手清死貨揾邊個清
我目前只係知3080 10gb.每間代理同牌子都有睇情況keep住入貨

3080 12gb.就真係完全冇任何牌子有"新入貨"

佢地都係講.原廠已經都冇貨

30系卡價黎緊.香港會輕微下跌少少
應該唔會

因為30系高階卡.d代理其實已經冇乜貨

得返 3080或以下既為主.呢d已經同40系唔同價位.佢地都係當唔同級數賣緊

所以.到今時今日.起佢地眼中.30系已經唔算係死貨了.係兩個定位
減咪買囉
拎住炒價賣蟹貨個皮褸佬當自己邊個
如果真係要食骨,
但又要減價至清到 30

估計啲舖要將 40 再mark 高啲,
拉上補下, 等 30 平手/蝕住走
預咗到時40開賣又10算11算架啦
悠老闆

係 啲on9仔有錢買4090無錢買火牛 搵啲700 800W既去推 到時就融咗條線同火燭

Btw問題多數喺新線度 AIB用舊線無乜事
買得4090
除咗班跟風撚同戇鳩仔
相信都預咗/索性換 機箱+火牛 或者全換
6800 XT我返左msi

3080.未必會降真係

反而.其他再平d.例如3060 3060 ti 3070 3070 ti呢d會輕微降d
個問題唔係話就算你用1000watt牛,但係如果係atx2.0,隻牛唔識同display卡communicate,會有溶線風險?
3080 5千幾
4080 12 8千幾9千 (效能強3080 3-4成左右)
4080 16 萬一至萬二
4090 萬四至萬七

3090/ ti 退場

我估大約定位係咁
老黃既蘇州屎, 要下游幫手抹
3080 應該真係會守住 MSRP (另加非公 premium)
乖啦聽我講 預咗千8蚊出嚟買新制式火牛實無死

如果真係無信心,等10月12號正式發售之後睇鬼佬瘋狂抽插新線做實驗咪知舊制式火牛夠唔夠做
正確
啱啱早排先up咗隻牛去rog 1000w Thor II
夠做啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞