NVIDIA 顯示卡閪冧捷報15 老黃屌你老母

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
我係用12g ….覺得同10g 差唔多..點講呢..除非你下下開住睇fps 如果唔係你唔覺既

打其他game應該無問題 但flight sim就唔好
3070 Ti 好似好 q 熱, PNY 顯示卡香港又冇咩人講, 唔知伏唔伏
仲好似吹到有4ghz
stream processor 2.4x core clock1.4
70ti 再undervolt

點都好過 丐中丐 呱
不嬲講緊香港市場細
根本養唔係咁多代理
無代理就自然無人推

久而久之, 就得番幾間大廠賣得好啲

想睇啲偏門(香港) 牌子既開箱, 上 YT 啦
PNY 美國牌子 只係香港唔出名
同埋佢過階卡都係搵 大廠OEM
散熱效能兩張都係屎 預佢好熱
解壓行
補充返 兩張都行保=一定買70TI
話知佢熱到降頻 都勁過70 15-20%
睇錢買就得 唔洗諗咁多
70 ti 6144 cuda
70 5888 cuda
15 -20%你應該誤會左
睇實測, 70ti 應該只多 10% 左右

any 皮,
丐中丐, NO
CUDA反映唔到實際效能

GDDR6X 好勁夠拉開70到70鈦距離
冇呃你 自己上UTUBE睇評測
差唔多 丐版 超唔起散熱廢 10%係預期值
衰左 6x 自己熱, 拖累 70ti

如果同款同價, 至會考慮 70ti (再undervolt 減熱)

但正路係 70 平過 70ti,
就會 70 優先
而家個市K型 先會出現70TI平過70
4300買3070
不如落3千頭60TI
所以一路講緊 過3000蚊=交智商稅
咁 60ti 同 70 定位係有少少唔同既
如果行2K, 60ti 真係有啲勉強

所以買件真係要睇全套 (U, Moon)
唔係側埋一邊, 但用唔著都係over pay
其實啲咭有平買平都唔錯得晒

個design 又N 記出既,
唯一就係用料好啲啲 (?) - 好似一開始時, 3080 啲 cap 咁

咁你買個一個 grade,
本身個 performance 就係個度
要你俾多啲, 至執埋 bonus 個 2,3 fps (信仰除外啦)
出3080 10Gb咪算囉,後期又出3080 12Gb唔知做乜撚野

對上又有張3080Ti
30代刀法好撚出色 配合埋DRIVER DLSS
切到好準 個價反映左效能

都係個句30TI賣街接近2年
今時今日先用原價買到
有需要就買 我唔會笑
冇卡用好慘
換個 sku 先可以改 msrp cap 水
遲下長賣長有添
Mr. Fuck Wong 會迫食骨

啲代理頂得順咩
佢唔使多, 斷 50鎂 咁砌上去
等你唔覺唔覺又俾多幾百
遲啲仲有一堆閹割版 既 60 / 60ti / 70 上市
40 中低真係唔使等, 無謂等
個問題已經唔係幾時出, 更似係會唔會出

A / I 都有中低咭, 人地又無庫存負擔
又中低都已經唔講 DLSS

咁你N 記仲有咩優惠?
兌換返港紙 一個5699 一個6499
60ti唔算閹割啦,上咗6x喎
計MSRP, 70 / 70ti 係有差 USD100 既 (+20%)

但實際 美馬, 香港 都只有標高 3,4百
亦先 match 番個 性能差別 (+10%)
而且我二都講到明3080以上型號都唔會再有優惠,話賣哂喎

睇到佢應該係指剩番啲70/60餸頭餸尾可以揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞