NVIDIA 顯示卡閪冧捷報15 老黃屌你老母

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
同問
某個網貼左個價出左了(唔知特登定唔小心)
4090非公£1680-£2000
扣返VAT再乘匯率HKD$12,000-$14,300
其實300w以下既卡應該都夠推

但40x0未知會俾閹成點
非公版4090喺香港賣萬三四蚊我覺得唔算過份
4090都算係交足功課,至少佢真係值呢個價
4080同戇鳩冇分別
原價US$1599 x 7.8 咪又係HK$12500
非公$14300係香港買到先算
咩網
我起呢邊都講一講

我而家未有訂卡

我10月頭收到多d代理商俾我既量.我先再作決定

10月頭我都會上黎問一問
歐洲區買水貨寄出外國好似唔洗俾VAT
[pink]
智商稅
上面位巴打咪話扣埋VAT囉
仲要特登拎出黎鞭屍
最主要應該係唔夠出名

當間間都同價時,
大家通常都係揀左 AMG先 (香港計)

反而外國可能after sales 還好
會多左人試唔同牌子
其實有咩機箱裝得落舊磚+aio都未肯定
裸機
我果個mid tower ATX計過數好似差幾mm就塞唔落TUF
咁full tower ATX一定夠位
個價包埋VAT, 扣返VAT aorus master應該£1720左右
巴打講緊張卡既長度?
但高度呢? (對應機箱闊度)

定張野咁重,應該打直放?
英鎊插緊水個dealer應該會加多少少掛
唔知佢會唔會fix呢個價
好似呢個咁
Corsair 7000D Airflow Tempered Glass 白色玻璃透明側板Full-Tower ATX Case - White (CC-9011219-WW) HK$1588
https://www.amazon.com/Corsair-Full-Tower-High-Airflow-Management-Customisable/dp/B09444VWX2?th=1
夠長又夠高
聽講卡廠會送support stand之類,可能間間唔同
相信各位ching買咗之後要度下點過屋企海關個關
3050,我買2060 12G唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞