NVIDIA 顯示卡閪冧捷報15 老黃屌你老母

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
最大優點係張卡拎上手好有份量 背板同外殼用料好沉穩冇cheap嘅味道
hybrid個隻都ok嘅最緊要只係貴ftw幾百 唔似其他廠咁大貪貴幾千
咁其他廠冇幾千咁多既

以ASUS黎計.貴過TUF大概千幾.冇2000.貴ROG大概1000到
xc3 ultra都丐?
我本身都唔超頻應該ok啩
本身用緊1070 想玩下LG C2 42

現在為咗HDMI2.1 換3070 會唔會好不智?
見落到差唔多原價
你玩LG C2 42的話.3070應該都係唔夠玩

你隻頂級4k 120
如果係為c2換卡 我覺得最少都要上到3080會好d
me 3950x + GTX 1080 650w 牛
$7000 budget RTX 3080 + 8650w 牛?
咁都係等4糸出先 THANK YOU 油二
你換黎做乜先

玩開咩解析度
我見性能同 FPS 差好少 仲以為都OK
尋日去睇牛都有睇呢隻
如果用新咭都係要用轉插
跟咭嘅轉插淨係可以抽插30次
究竟係個頭定係條線嘅quality問題
我用緊3070ti 用55 c1 係用唔盡部電視
不過我唔太算重度玩家所以冇乜所謂
如果想買4k mon 將來唔洗upgrade mon
依加打機仲係用低階既話1080p/2k
係咪較1080p 整數放大會清過2k?
可以分享下點用唔盡? DROP FRAME? ..
3070ti 上4k 120根本冇可能
咁已經係用唔盡部電視既spec
2k 144hz
玩apex 好多時冇穩定144
因為想三丶四年唔換

RTX 4090 好似又唔值?

睇review cyberpunk 之類3080啱啱好FPS多一倍以上
4090會唔會3x GTX 1080 FPS?
google 有台灣網站講過
簡單來講就係裡面支pin 唔係100% 貼住所有金屬接觸點
做成其他線負荷過重燒毀
3080 啲料仲差過 2080,畀人屌偷工減料
其實鬼佬個佬個邊主場 對evga 麻麻地

其實個邊真係爆過好多次大單野係出事
唔貼應該係講緊有side load嘅情況,但抽插40次無side load都燒
工業用嘅線係咁抽插都爛啦
廠商特別講嘅話,應該係明顯次數太少
理論上USB都有一萬次
擺明戴定頭盔一燒咗就話你插多過30次唔保
其實.舊既pci-e 8針個條.NVIDIA 既標準都係30次

根本冇變過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞