NVIDIA 顯示卡閪冧捷報15 老黃屌你老母

1001 回覆
43 Like 4 Dislike
主要係RT 仲未成熟 個fps cost太大
跟住又用個dlss 補腦
nvidia 整場大龍鳳出黎
其實對比一個月
nvidia 跌咗20%
amd都跌咗23%
而家講加息,之後講QT

如果一張咭就攪間公司要跌20%,
咁都真係無乜投資價值

BTW, consumer market 不嬲都係要黎幫手充撐產能

真正賺錢應該係老黃demo 個啲ai, rendering 既commercial sectoe
升返上去1萬
1萬我買6900xt唔好,張藍寶石toxic 7千好吸引
其實n卡有唔少優點
但當中絕對係唔包括dlss
高階卡就唔駛講啦 邊個開dlss同弱智無分別
低階卡方面 a卡性價比屌打n卡
同位價錢下 3050用戶仲腦補緊2k果陣
a卡用戶已經用緊2k原畫喇
而家又唔係礦潮果陣咁買唔起卡
班信徒仲吹奏縮放技術做乜鳩
其實a 咭俾人插得最甘既係佢driver 既support

一朝俾蛇咬。。。
我又唔係吹奏A卡 只不過想屌9 dlss撚姐
N卡支援好 舊game online game 繪圖剪片一流呢D大家都知
但係關dlss咩事姐
4K縮放技術再勁 比唔上2K原畫
2K縮放技術再勁 比唔上1080p原畫
老黃唔知花幾多億開發出黎
到頭來原來係張枱擺多個moon就解決到....
咁都值得吹奏 我都唔知可以講乜好
講到尾,咪又係土地問題囉

外國大x把dual Mon
香港?擺個27都要左度右度
DLSS都講到變垃圾
土地問題世界上得香港 澳門獨有姐
但點睇都唔一間幾百億鎂市值公司既發展方向
仲要係主打技術wo
都想睇下有無dlss撚可以反駁下

講真齋睇呢張圖
佢係連1080p原畫都比唔上
夠膽係發布會擺D垃圾上去 老黃係咪傻撚左
咁的確係主打技術同埋勁
當年10系同20系個分野都係dlss
到40系出左新既dlss 再觀望下先屌啦
同意老黃點解咁on9 明明native都過百fps 夠勁有凸
係都要show個dlss 3.0黎比人抽秤
月子戰鬥力有啲高

隔離post精彩

CWT呢有一期爆到7彩
咁呢有個人同我講冇問題
CORSAIR都係CWT代工
(5年前啲中下價轉哂大6OEM,我一早放棄左CORSAIR)
我心諗:你個倉幾板丁丁牛你唔食邊個食
我就見人出機問O唔OK 都會答:會爆炸

同期推薦丁丁牛:VAN仔

屌你老味 燒屋邊個賠

唔關我事 炸就炸撚死班學生 錢就袋袋平安
公平哂
我記得睇過條片由360 upscale 540
再720 再 1080 笑死我
TT 牛又爆炸?
想問下咁多位巴打 向美amazon顯示卡買信唔信得過
想買張ASUS TUF 3070Ti
想問係咪要寄番美國保固 通常都係3年保養?
新手請教下
買就買EVGA, 保固寄台灣
如果賣家,出貨都美馬
啲貨應該最正路

但最緊要睇啨楚英文版既產品描述
因為一變中文,有時 "翻新" 啲critical terms 會唔見左

除非全球保,
唔係既正常邊度行貨,邊度做rma
總之見到特別平,就自己睇清睇楚

miss 左件貨,最多買貴三幾百
買錯就蝕千幾二千
有可能amd新卡真係好勁
之前傳緊Navi 31嘅stream processors 係6900xt嘅2.4倍
hardware 唔夠打就只可以用software 去彌補fps
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞