[方丈] HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

1001 回覆
9 Like 15 Dislike
同下屬夾唔黎點會係死罪
佢之前話上司唔識野,事實係佢唔知上司要識咩野
呢個真
身為下屬俾expectation 佢就夠
佢要識嘅嘢嗰位巴打唔會知
呢個真
駁唔到

同上面不和 一係啞忍 一係丟信走
明解唔該晒你嘅意見
唔響 想搵新黎既同事做內應cap圖
我係比人cut 走….不過都多謝係意見
講野啲style 好signature
1. 你有冇禮貌人地都係會追
2. 既然冇答案係人地會唔追問, 你要諗既係追問點答
唔講啦哩啲, 唔方便講啊, 頭三個月講BB 小氣啊, * 2046 就OK
buy out 同 restrictive covenant 係2 回事
除非人地買哂你成個 undertaking 期
不如搞清楚個concept 先
https://youtu.be/nA6fKRNJw24
係佢會判下屬死罪
有時會覺得係咪我地奴性重,
但事實上manage up 真係唔係咁manage
因為真係唔係咁高咁大
快高長大先係earn status 既不二法門
人地有冇咁蠢, 幫你篤佢, 人地有咩so?
你同佢有仇?
唔洗減價, 你target 平手啦
睇完我份notes 寫多二百字感想, 我唔想你語氣唔好, 我誤會你呼呼喝喝我
啱岩新片有講啊..........................................
[url]新片: 辭職後啲大假點算好?
https://youtu.be/3-7kFCa5_Kk[/url]

唔俾帶假係咩意思, 你半年probation?
收到感謝
佢應該無睇你本書,得罪左上司但自己唔知
話時話我都好少睇d妹妹嘅notes
佢地一定唔會聽我支笛
唔夠3個月就唔駛pro-rata計,唔關過唔過probation事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞