[方丈] HR萬事屋,面試搵工,升職講數,你問我答

1001 回覆
9 Like 15 Dislike
我有同佢地落開timestamp 嘛
唔怕的
我做左男人20 年, 我減肥減到幾多磅好?

3年幾admin+1年幾hr

3年幾 LVHM admin + 1年幾 kering group hr payroll assistant VS

3年幾 SME 十人公司 admin+1年幾 SME 十人公司 hr

開價會一樣嗎?
佢約得爽手, 唔等於出offer 會爽手, 更加唔等於佢愛上左你
女神約人食飯約得急都可以因為貪就手
好好放低搵下份
講咁多已經係錯
走咪走, 洗乜交代咁多
你點解要disclose 做緊個份............
希望你順利~ 但唔好stop applying 其他~
係你寫係CV 做乜..................................................................
笑左, 仔仔黎
請教各位,
hr尋日同我做左個簡單電話interview,
之後佢話會安排second round video interview,因為個阿頭係新加坡,
收線前佢話有咩update就whtsapp 我,
通常可唔可以whatsapp問下hr 安排interview安排成點?
有睇 已經打咗電話嚟叫我去second in
10*12 (with gratuity)
有可能, 你咩都唔match
而家可以做既係交齊form, 叫你個同事做返個check
可以
好喎, 祝你順利
請問方丈

如果想請你嘅機構
要求你前僱主寫reference letter 俾你....

但你前僱主都已經私人離由離咗職
自由身中
咁搵佢寫係咪唔好.....

P.S. 但佢口頭已答應做電話嘅referee
Update下先

收到Verbal Offer,Package幾滿意,下星期初應該會出contract,簽左就可以遞信
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞