[HBO] 權力遊戲前傳 龍之家族 HOTD Season 1 電視劇情討論區(2)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
想討好所有人
結果變咗兩頭唔到岸
今集佢都有講 覺得自己永遠please到一邊就會激嬲另一邊
講滅族之端一定係佢老豆Jahnerys

肯傳比個女就乜事都冇
有冇人覺得Velaryon家族個徽章真係襯唔上佢哋個家族地位

同龍家一樣有馭龍血統,又有錢又兵

結果個徽章係隻古怪嘅海馬

連greyjoy隻海怪都有霸氣過佢哋
睇完第三集覺得daemon好型
雖然去打人地某程度上都係出於私心(想打勝仗贏得glory令人睇得起佢)不過打咗三年都唔完其實都幾灰。見佢最後扮投降都有種死就死的心態。不過佢都醒目引曬班人出嚟一嘢殺死曬。但我記得明明有皮膚病又掂到會被傳染,但Daemon咁拖條屍出嚟都無事?
想討好所有人?娶白雪雪係想討好自己咋,好心唔好講到佢咁偉大啦
個鍡蟹人咩事,做乜爛身爛勢嘅
藉口話12歲太幼唔要黑妹
轉頭娶個15歲靚女返嚟晚晚造人
正虛偽撚
我的理解係個蟹人有”greyscale”, 係致命嘅皮膚病咁上下。所以先奇怪Daemon掂佢又會無事?(定係濕咗海水傳染唔到
諗諗吓娶12歲都唔算係咩。個宴會上其中一人話希望國王個仔(2歲)可以同佢個女(好似12)結婚
嗰個唔係首相同viserys講rheanyra(17歲)可以嫁比自己細佬(2歲)咩
主角威能大晒
設定?咩黎?
係,能力上Tywin係勁好多
但otto感覺上更加似太上皇,不過一大部分係因為viserys太軟弱
targaryen成員係唔會感染傳染病
呢個能力可能同dragonrider來自同一種力量得黎既能力
1.可以係冬眠左嘅greyscale,好似stannis個女shereen咁
2.Targaryen本來對傳染病嘅免疫力好高,同埋正傳tyrion都有掂過greyscale嘅人,但無感染
真係依家先知,謝謝師兄的資訊
你講講下又好似係,今晚返去睇多次先
咁點解Dany要送走Jorah
血鴉算唔算?亂世宰相
係劇集原創既內容
無左龍之後targaryen呢方面既能力都弱左
係大瘟疫既時候有為數不少既targaryen成員染疫身亡
dany既知識下唔會肯定佢自己有特殊既抵免疫力

係喎佢都做過hand
佢似係任性唔想嫁多過女權
講女權其實龍母更似
A good man but not a good king
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞