[HBO] 權力遊戲前傳 龍之家族 HOTD Season 1 電視劇情討論區(2)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
今集又掂下手仔咁
都仲係好重lesbian味
青春期女仔啲bff係咁我阿妹中學都好黐女仔朋友,以為佢les但原來唔係
無記錯sir cole 之前有同女主角示過愛但被食檸檬,今次反而係女主角走去「了」慶佢
不過諗諗吓先醒起由第一集到依家已經過咗三四年,即係女主角吊咗對方幾年先至「肉搏」

同埋之前網上睇過一副照片(暫時搵唔返)係老版女主角同佢老公(ser laenor) 同幾個小朋友, 但幾個小朋友都係黑色頭髮,當時都冇為意(因為未知劇情發展)依家諗返唔通係sir cole嘅?
好多人唔識睇人做戲架靚仔靚女先睇,自己唔啱睇就話演員演技差
第一集仲好多人笑緊佢樣衰
第二集已經轉曬軚話好型好霸氣
咁都唔算好戲嘅話 我都唔知講乜好
我都係嗰句,唔覺佢好靚但越睇越吸引到我代入佢角色。反而alicent呢一兩集感覺有啲失色。 (可能角色設定上佢冇乜可以發揮)

我明白遲啲會換成新演員去做同一角色的成熟版,不過每睇完一集都會諗劇組點去令觀眾「重新投入」唔同嘅演員?
其實alicent呢兩集都好多掙扎位
但係佢表情好似show唔到出嚟 好多掙扎靠對白講
而家d人話電視劇先係正傳
因為本書其實都係rumors埋砌而成
電視劇GRRM有份寫, 而又係角色第一身出發
所以就算劇同書有出入, 都係書(rumors)有偏差
Milly正到
淨返一集咋
呢兩個都唔好戲
當時後生好戲嘅係joffrey, 龍母二佬
二佬啲演技入型入格
後生既Arya都好戲,S2同Tywin啲對手戲做得好好
咁一向奸角係易做啲嘅主角要做到有魅力而又唔離地就唔易
me2喺Youtube重睇咗嗰幾段好多次
Ramsey算唔算後生
其實個故事仲有冇其他線?今集淨係講公主屌西其實有啲悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞