[HBO] 權力遊戲前傳 龍之家族 HOTD Season 1 電視劇情討論區(2)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike

當Daemon & Rhaenyra 睇到第8季GOT....

Season 1 (10集) 香港時間 8月22開始(總共10集) 逢星期一 HBO

1.嚴禁小說讀者劇透 (有需要請另外開POST 劇透者死全家)

2.D&D 死全家(好重要所以講三次)
HOTD唔關D&D事 HOTD唔關D&D事 HOTD唔關D&D事

3.HBO 香港食屎 2022年仲未有4K HDR HBO MAX
(要4K HDR請爬文 上網DOWNLOAD開心版 但請含淚支持正版照交月費)

4.唔好GOOGLE 族譜 以防自己劇透自己

故事簡介:
《龍之家族 House of the Dragon》劇情簡介
作為前傳的《龍之家族》,背景設定在《權力遊戲 Game of Thrones》發生的兩百年前,一共10集將講述「龍族」坦格利安家族(House Targaryen)的興衰史:當時「龍族」支配著整個維斯特洛大陸,統領了七大王國,但家族內的明爭暗鬥卻是一發不可收拾,展開了那場鼎鼎大名的血腥內戰「血龍狂舞 Dance of the Dragons」….

預告:
https://www.youtube.com/watch?v=DotnJ7tTA34
https://www.youtube.com/watch?v=FhtmKbFpL3w
留名
呢集條龍個樣真係好柒
留名
Lm暫時2集都好睇
Got嗰幾條龍型太多
呢集兩條龍我都唔識欣賞
叫聲都好難頂
LM
Drogon係Balerion轉世型係應該的

綽號叫Blood Wyrm,似蟲/蜥蝪多過似龍
樣衰得嚟有啲Lovecraft嗰種變型好啱Matt Daemon
handsome but not in a way where you can rule out inbreeding

反而Syrax就無乜特色個樣有啲似侏羅紀啲草食龍
主要係條頸太長,同埋個頭d角唔夠長同多
好似drogon咁短而粗型好撚多
另外兩條龍設計都型過今集兩條龍好多
今集啲龍真心柒啲
我到而家都分唔到嗰兩隻邊隻打邊隻
Rhaegal係綠色?
Viserion係金黃色?
不過第五定第六季開始就大隻
有啲唔合理
Cap盾咁打晒針不過大隻啲打交係好睇啲
但大隻咗之後三隻都差唔多色冰湖中槍嗰陣都唔知邊隻細佬中
新聞Elizabeth Olsen in talks to join season2
Here we go!
可以咩角色
睇左龍之家族我又翻睇返GoT
好鬼死好睇(除左s8)
呢套有幾多季
根本係古裝版the crown黎。
暫時睇落The crown好好多
The crown 好唔好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞