[HBO] 權力遊戲前傳 龍之家族 HOTD Season 1 電視劇情討論區(2)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
呢三集每個陣容對繼承人虎視眈眈既角力好有睇GOT第一季既味道
Strong 先係唯一忠臣
今集好悶

又loop繼承權 結婚問題 打鹿嘥咗大量時間
最尾場打鬥又戇鳩 自己做餌又主角光環 好啦最後打大Boss又冇拍 條友仲衰過二打六
我BT果兩個SOURCE D顏色都唔同晒既, 做乜事?
佢有四對翼,游龍咁飛
明顯嗰個餵蟹者王子,佢先至係捉緊好一盤好大嘅棋,屌你人哋有龍,行錯一步都輸 諗住有得睇佢單挑Daemon
唔係話靠魔法先大咩?
個巫婆
我覺得幾靚呀
咁先係唔似西方龍,條條都型就會龍盲症
開頭唔多鐘意佢
家下覺得好慘
都係想個認同啫
你幾時覺得蟹佬係大boss。。。

budget差好遠
今集好驚king 會死
獵鹿係got都有出現既劇情
唔單止隱喻左house baratheon撕裂既命運,tywin親自剖鹿係好多人都認可既優秀劇集原創。擊殺同屠宰分配都係貴族領袖既獨特表現,otto多次露骨將白鹿同小aegon並論就係加強佢既地位

最後rhaenyra先見到真正既白鹿加強左佢對王位繼承權既自信心
我以為
韋生冇左手指?
屌你第一張圖劇透黎
殺鹿個幕我以為隻鹿會突然發難拮死佢
仲要前一晚viserys係咁飲酒
但rhaenyra果下知到白鹿嘅象徵意義咩?
我以為佢純粹係覺得唔應該殺咗佢

(非小說撚)

仲有我真係好想viserys知道其實白鹿係去咗佢個女度,咁就唔洗猶豫自己係咪做錯決定
viserys真係好多矛盾考慮又唔夠快無顧全大局
佢係龍族沒落既始作俑者
想知大家劇情討論post個加密法想點玩

叫得劇情討論我覺得已經出咗嘅集數都可以唔洗四重?
但如果係小說/WIKI有嘅劇情而劇集未講到嘅都可以四重加密?
就係得嗰幾句都睇得出先死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞