[HBO] 權力遊戲前傳 龍之家族 HOTD Season 1 電視劇情討論區(2)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
佢算比老竇逼
二百年前嘅Little Finger同Sansa
純粹係編劇要寫個血腥婚禮,揾人祭旗。就揾左件死基佬。
基本上預左佢套外傳會玩騎龍
古裝版Top Gun Maverick
站在龍女角度
就算信錯人去到之後要整死佢
我都覺好怪,當然可能同佢精神狀態+身邊牛鬼蛇神有關

仲有龍咩?

Jon Targaryen
編劇話有就有
係咪Jon查到敵方係座山谷入面起咗一座煉 wildfire廠,由於地勢險要,無法進行世面戰。 於是訓練幾個新人騎龍低飛,再進行空襲。其中後生嘅第二男主角誤會個老豆當年被jon snow害死。入面其中一句對白係:Just act, don’t think 同埋 it’s not the dragon, it’s the pilot
面戰
唔怪之得拉,受封個場戲應該剪埋落去
咁個戲劇沖擊會大好多
而加個第一觀感似痴線佬同恐怖情人
諗返轉頭如果第四集拍得佢再遲疑啲,就符合返今集個反應,因為其實佢一直都唔想

但如果咁又好似講到係Rhaenyra強姦佢咁
我覺得會去探索White walkers同three-eye Raven 嘅秘密

隨時Bran成王之後一直係俾Three-eye Raven remote control 緊,實行極權監控恐怖統治(好似血鴉咁),而本體一直喺極北WFH

而Night King其實一直都係忠嘅一心想殺咗Bran/three-eye Raven,只係為reset timeline,令S7同S8無出現過
無咗兩隻手指,個身又有窿,血又嘔埋,下集都仲未死
Alicent同Rhaenyra之前咁friend係因為大家身世相似,又好早無咗老母,所以應該覺得老母係好珍貴嘅存在,但係Rhaenyra用佢老母嚟發假誓
再加埋其他因素,Alicent就嬲鳩
希望遲啲會鋪排多啲Alicent成魔之路
老老實實一出場嗰陣咩人物描寫都冇
如果要睇佢受封做kingsguard點光榮/感動法,幻想吓都覺得悶
呢排睇返GOT
再睇返hotd
有無人發覺hotd音效好響,但對話好細聲
同意
一起樂大聲到要閂細聲啲
但一講嘢又聽唔到
如果真係肯undo s7 s8絕對唔介意啊

two idiots
alicent 都冇做過咩衰嘢
純粹比人呃咗而嬲啫
就算之後推 aegon 做王都係為勢所迫
otto 講得好啱
如果唔係 aegon 登位
佢全家都要死
咁佢又係慘嘅
日日俾個宅男呀伯屌

我記得有話野生龍?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞