[HBO] 權力遊戲前傳 龍之家族 HOTD Season 1 電視劇情討論區(2)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
話哂得一條友嚟放低戒心都正常
點諗到佢會開無雙
我估大部份山洞都係得一個出入口,所以龍燄噴入去好快就熄?
女主角睇睇下都幾順眼
個樣同眼神有種冷艷既感覺
Puberty
BB出世之後屋企人會揀隻龍蛋擺喺搖籃入面一齊瞓
我估BB大到咁上下龍蛋就會孵化,然後就可以騎上去
但書又有講唔係個個Targaryen都可以騎龍,最後邊個騎邊隻都係睇條龍鍾唔鍾意你、同你熟唔熟
就算個細路同條龍係一齊大,如果條龍唔慣俾人騎住,都唔會俾佢騎上去
呢個問題打過阿富汗啲美軍答到你
極速老化
其實係佢演技好令你覺得順眼
各花入各眼
你講開D火我就諗起GOT入邊D龍噴火都係可以整冧石造既野都痴撚線
jorah工具人黎
果集dany 送走 jorah係叫佢自己搵治療方法
承認戰敗可以係為之後談判鋪墊
當然velaryon同daemon有主動權可以隨時撤出戰場
但係開戰原因-打通triarchy同以東航道完全未解決,客觀上戰爭解決唔到就要嘗試談判
係觀眾角度當然知velaryon同daemon只係聯盟大家各有所需。但係crabfeeder視角未必分得清兩者既差別,只會認為daemon係身份最高既貴族代表聯軍仲可以代表velaryon既談判請求

更重要既係crabfeeder想出陰招,觀察一排唔見caraxes就派人出去想俘殺daemon。無心受降自然唔會考慮daemon投降既合理性,只會考慮俘殺既風險同可行性
設定上係可以 ,Harrenhal就係噴熔嘅石堡
crabfeeder角度睇
Daemon 投降代表佢想講數
始終條航道長期受侵擾對westeros冇益處
打仗即係燒錢
對於比crabfeeder 斷左米路又打唔贏嘅Daemon
繼續對峙落去都無著數
Daemon 選擇認輸談判係好合理

講緊呢D喎
濕濕碎啦
龍炎冇返咁上下威力當初點樣三條龍橫掃seven kingdoms 呀
如果一個stronghold 就守得住反而唔合理啦
好彩現實世界有 envoy
王族主帥孤身跪地獻劍送埋條命比人當人質
重點同人講條件議和
On9仔!
其實呢part我都覺得唔多合理
有乜理由堂堂王族連一個騎士跟班可以派出去做使臣都冇?
不過劇中講海馬家族成班打靶仔冇人敢做bait
而dragonstone 又係得Daemon 一個
咁拗法又吹佢唔漲唔駁故住
呢part 似係特登寫比老mk開無雙型返一集
邊個最後騎龍??
只係高級卒仔??
Laenor Velaryon嚟
老豆係黑人corlys
老母係rhaenys targaryen
所以有自己嘅龍
不過都好難怪你因為最後fing到亂龍真係好難睇清佢係乜水
睇到ep3 都覺得targaryen 唔係咁急切要同velaryon 結婚

頂條龍一出嗰下即刻打倒個諗法
佢戲份之後都算重,點解唔正正經經畀個正面騎龍登場shot佢未見過人騎龍騎得咁柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞