[HBO] 權力遊戲前傳 龍之家族 HOTD Season 1 電視劇情討論區(2)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
今集larys聯繫alicent激發之後公主王后衝突
我睇落劇集改編下想將larys定位為有野心想向上爬既次子
好似第一集daemon講 a second son who stands to inherit nothing he doesn't seize for himself
佢老竇: Hulk, SMASH!
其實無咩問題
daemon出手前既走近縮短左座騎既距離,仲近距離揚手觀察馬既反應
座騎可能唔敢衝刺/速度唔夠快撞倒daemon
走既話將馬調頭既時間daemon已經可以拉rhea落馬

rhea唔係得個樣既話,打獵用既硬弓質素重量可以拎黎當棍棒自衛
集集睇viserys都覺得佢心很累
好似話本身拍咗段Crispin受封為kingsguard嘅戲,個演員話對人物核心設定好重要,但最後CUT咗
我一直估Rhea係les所以段婚姻先失敗
but nope Daemon真係個仆街嚟
佢個樣幾有特色喎
又有d inbreed 樣 fit曬
我覺得cast得好好
唔好啦雖然我都想Kit多啲戲做,但要接s8就不了
我都係咁話
其實係Tormund
Daemon唔似係為食Runestone而殺老婆佢憎到Vale仆街
不過到呢個地步都好難知佢究竟諗緊咩淨係知佢成日博阿哥注意、想搞個姪女同想成王
依家inbreed樣都係讚賞
係 而且白袍都係rhaenyra親手幫佢著
扑嘢嗰晚亦都係rhaenyra親手除
所以條仔鑽咗牛角尖
嘩樓豬終於蒲頭
希望遲啲出導演版或者刪減片段做花絮
下 做咩咁留意我
我有追下post
身為樓豬是有責任推下po的
你睇搞咗半季都未開到(3)真係可失職
只可以講十分適合呢個角色
tormund 大賓周
breakbone 其實係指屌爆盤骨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞