[HBO] 權力遊戲前傳 龍之家族 HOTD Season 1 電視劇情討論區(2)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
想問係咪封信刺激咗Daemon , 佢即刻走去做bait
場大戰係喺國王援軍到之前打嬴咗?
可唔可以重拍臨尾2季
唔關援軍事
主要係velaryon收埋左第二條龍

老mk勁好揪,幾十人圍都唔死,有d誇張
就咁睇就應該係喇,叔叔好要面
打到輸晒咁濟先有人幫拖,返到去一世都抬唔起頭
因為本身呢場battle就係兩位次子挑起,冇king嘅endorsement就同人打
掂隻手姐又唔係掂塊面
Targaryen人先可以騎龍其實係信仰嚟啫,其實知道個方法係人都可以騎
㩒釘文:我係狹海揸fit人
短暫騎一下就係 , 但bonding應該係睇返Targaryen血統, 因為馴龍係同古代blood magic有關
原著好似未有Valyrian以外嘅種族可以騎龍
jon snow算唔算
你係咪skip咗S6-8
龍呢啲咁奇幻生物,感應到都唔出奇嘅

權力遊戲嗰陣時話龍同魔法都消失咗喺呢片大陸好多年,

想知呢龍之家族故事除龍之外唔知我會唔會有魔法元素,

嗰啲祭司幾時出現
夜王
我都記得係 為咗Cersei想終身不娶
走去做kingsguard就唔使再煩
好似有暗示係龍家既人
小說⋯⋯呢,肥佬我要正傳呀
喪屍龍唔計啦

死後復活第二個系統啦
兩樣都係
國王撚泰溫,Jaime 可以留喺君臨陪cersei各取所需
話說點解children of forest要整night king出黎有無theory解釋到
好似果陣話人類同佢哋開緊片
果陣啲人類啱啱去到westero開發新大陸之類(好似就係咁就叫做first man)
班children of forest想整隻嘢出嚟幫手抵抗人類
點知慢慢控制唔住佢
好似係咁唔知有冇記錯
原來係咁
Velaryon本身只係valerian,只有targarian先可以操龍,純種velaryon係操唔到

今集corlys個仔操到龍係因為佢老母都係targarian,所以佢先有操龍嘅血統

本身龍只限targarian,不分男女都可以有。 至於溝淡咗嘅targarian都可以操龍。
她只是個孩子呀!

自己整鑊粥出嚟但搞唔掂然後由佢。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞