[HBO] 權力遊戲前傳 龍之家族 HOTD Season 1 電視劇情討論區(2)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
本書成日無啦啦加多句 弄臣講既係另一版本blahblahblah 加埋d黃色內容
都係
做robb stark嗰個演繹都麻麻
但之後做bodyguard 又做得好好
係Ned stark嗰個先做得咁好
其他好人都麻麻
老咗就
聽講當初佢有in Jon snow呢個角色
但輸俾kit harington
後面真係退步左
究竟係因為劇本差無位比佢發揮定係hea做
輸喺個樣度
啲人大咗做戲都差咗
Stark三個都係咁
好可惜
明明演技差一大截
Robb出得咁少都冇乜發揮機會
一講起佢我又誋起佢把聲同Daemon好似
你一講又好似係
都叫有三季
我覺得係角色唔啱佢做
另外barristan同roose Bolton 個演員都係麻麻地
明明書個角色描述得勁咁多
仲有Kevin Lannister
自從Tywin 死咗Cersei 玩完之後一個人撐起成個tommen 嘅統治
劇集竟然廢咗佢
Bodyguard我未睇過,清推介?
我覺得做得太mature,少咗啲初出茅廬嘅少年狂
Greatjon笑佢太green係完全無說服力
Milky正撚到 又靚又好戲
我覺得係劇本問題後面無乜邊幾段文戲俾人感覺演技大爆發
後期最highly praised嘅全部都係動作戲
Bodyguard係Line of Duty 班底拍
兩套都係無得頂
Line of duty節奏緊湊到痴撚線
Bodyguard 太耐之前睇
印象係虎頭蛇尾
開頭好好中後開始麻麻
可以唔睇

真係太成熟 嗰時robb仲好細個
但個演員好似唔細 都唔啱feel
係 但Bran stark啲演技又真係太差
小惡魔後半都發揮唔到
同s1-4兩個人嚟
Robb成日俾人叫boy呢個邊忽boy呀

同Cat嗰幾段戲都好關鍵,係講Robb細細個就臨危率軍
唔想再俾阿媽當細路咁湊
但阿爸死咗佢又好似細路咁攬住阿媽喊
佢做唔到嗰種一個𡃁仔被迫長大嘅感覺
有時間開嚟睇下先
公主唔靚真係一開始嘅觀感啫,表現真係ok
龍母頭幾季睇到好火
外國好興有“特色”樣
女仔感情...特別姐妹日對夜對
係青少年期咁樣好正常
你指第一集打鬥跪低求花 果下?
唔知點解,拍到佢被公主強姦咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞