[HBO] 權力遊戲前傳 龍之家族 HOTD Season 1 電視劇情討論區(2)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
尖叫嗰陣勁柒
阿叔型撚到
KING都似就死
佢左手2隻手指爛曬砍左仲發曬黑
我都留意到,之前有集好似隊隻手落啲蟲仔去醫
不過唔死大家冇得爭位,所以都預咗
有冇人睇到CG 手
綠色兩指
唔係有兩隻咩........
唔係好明
targaryen 唔係不嬲近親架咩
點解會娶另一個家族既人
就算係Valyria 後代都好
臨尾主角光環到咁離譜
又話冇糧冇人處於下風
點知一條友就解決咗半班人
少少戥佢擔心既氣氛都冇
老實講同arya最後殺night king有咩分別

唔知堅定流

Geralt of Rivia本身都白頭髮,裝備造型直接行過嚟就得
唔一定近親

Rhanera 老母都係 house of arrys

同埋政治婚姻對加強管治好緊要
最尾騎龍果件係力架個仔?

力架有冇龍,姐係幾條龍加隊兵都打唔入山窿?
henry cavill
velaryon咪都係valyria人 睇個姓都知
個家族同targaryen差唔多咁高咁大㗎
不過佢地唔係dragonlord本身冇御龍咁解
同埋下面都有人解釋咗
targaryen去到westeros統治咗咁多年都開始同當地貴族通婚
佢地少數人統治多數原住民有時都要用呢啲血統融合嘅方法
你睇viserys自己都係
第一個老婆(rhaenyra老母)係arryn 都唔係targaryen
第二個老婆alicent係姓hightower
雖然都想但請佢應該會好貴好貴
錢應該唔係呢個劇組要擔心嘅事
Aemma 係有Targaryan血統, 佢好似係呀爸先係艾林
其實之後之所以Bobby B做到國王都係因為佢呀嫲係Targaryan
我知robert同rhaegar係表兄弟嚟好似算
咁其實老豆或者老母有一邊係都夠數
其實龍未滅絕嘅時候點解Targaryen會咁輕易同七國家族通婚嘅?
唔怕佢地偷到龍血再孵龍蛋變龍騎士咩?
啲鬼佬仲吹到話Daemon好撚型、救咗呢一集屌你完全唔緊張Hardhome 9分嘅話呢度最多咪6.5-7分
Angry Joe班傻閪含Daemon條撚含到sir sir聲
但睇咗三集都讀唔正Rhaenyra個名好撚肉酸
Targaryen 都有唔少私生子叫dragonseed
之後劇情應該會講
係YouTube睇到條clip,原來Joffrey 係s3果陣已經講過rhaenyra個結局
Rhaenyra老母半個Targaryen嚟 (表親, INBRED AF)
Hightower就唔係喇
唔好睇Angry Joe
睇Alt Shift X
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞