[HBO] 權力遊戲前傳 龍之家族 HOTD Season 1 電視劇情討論區(2)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike
應該係見搞到咁一獲泡為免夜長夢多快快趣趣行禮叫結咗先算?
我覺得criston cole就係一個表面沉穩實則偏激嘅人嚟
所以上集拍到佢扑嘢之前咁猶豫
佢決定咗照扑嗰刻就係豁咗出去
但係佢expect公主同佢一樣會願意付出
就好似上面講嘅咁冇認清自己嘅地位
睇翻前幾集 佢第一集比武嗰時就打低daemon兼向公主求花
就睇得出佢係嗰啲想向上爬同時又係認真撚嘅人
公主揀近身嗰場戲 全部candidate都著到好靚兼有晒家族旗
唯獨佢著套爛盔甲背後乜旗都冇
但偏偏公主就係睇中佢唔靠屋企有實力有實戰經驗
第三集佢兩個走咗去撞到白鹿嗰晚
佢都有不停咁強調話自己出身唔高
所有嘢都係自己earn翻嚟同埋公主提攜
睇翻出身同經歷
好似佢咁嘅究極認真撚認定咗一樣嘢就好難睇得開
如果公主同佢可以一直保持正常主僕關係
甚至可以話後面啲劇情會完全改寫
佢亦都會係一個最好最忠心嘅servant
但一旦有咗情愛關係 所有嘢都變晒質
好正

即刻Alicent 都升咗lv

之前幾集就係爭個咁嘅人帶動下
收貨了,之前幾集個council 啲人都幼稚園咁
個king 又on99, 啲人同佢講咩都信

另外新hand 都幾好戲,daemon 搵張凳坐佢反眼嗰下做得幾好,之後聽得出daemon 殺咗老婆仲想分身家嗰下,hand 都有交個你唔撚係嘅樣
Ser Criston今集個development
之前寫到佢有勇有謀 又識講經又對公主忠心
今集唔知做乜鳩話想私奔 大佬青春劇咩 依下真心好撚odd 如果你話勸佢唔好再執著於heir仲合理少少
之後又要無端端自爆 再無端端打柒個gay佬 做乜鳩
有龍都可以睇下

淨係Jon Snow 真係不了
All of the sex, none of the responsibility 大把男人恨都恨唔到

呢條意思維極度中二。
我都諗起Margaery
以為會有得睇Rhaenyra 同 Laenor 同Knight Kisses 3P
明明佢只想係房砌模型
話知佢紅巫女咁好打都唔會敵得過編劇支筆

show 佢又係直白低莊咗D嘅
you're perhaps in need of an ally?

所以佢地醒目既話就應該把握機會俾觀眾一個驚喜,宣傳話係外傳但其實係重拍S8 alternate Ending。咁GOT即時又可以上返神檯。
一樣有龍蛋玩
咪又係屌住睇
冇期望冇失望
集集都預左會好似S8咁既水準既心態去睇你就冇事
hotd 算好啦
隔離台 lotr rings of power 更加唔掂
D對白動作尷到打冷震
daemon嗰啲咀炮嚟架啫
拍多套爛嘅出嚟咪仲衰
等肥佬出完小說(如果有命),先再reboot都未遲
好過s8好多啦
s8啲垃圾on9劇情仲渣撚過tvb
睇到呆左
班群眾好似都癲左咁
座模型一集大過一集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞