[HBO] 權力遊戲前傳 龍之家族 HOTD Season 1 電視劇情討論區(2)

1001 回覆
13 Like 1 Dislike

冇表情,同時佢又唔可以有表情...條眉...
其實都可以咁解讀power dynamics
唔理你係男係女,只要你有權有勢你就想點就點、想屌就屌
Criston Cole只係個平民騎士,拒絕公主後果有幾嚴重無人知
加上龍母主線又悶
下 關呢度咩事
你自己走出去睇下無論中文定英文嘅platform基本都係一面倒讚佢好戲囉
全世界都盲粉好未
利申第一集覺得佢好醜
而家直頭唔係幾捨得換人
小朋友Bran都好戲
唔記得係season 3 定4 當時Bran暫代做左Lord of Winterfell。有一集臨完之前係一個鏡頭影住Bran無耐無助既眼神。嗰個位收得幾好。
不過我覺得前幾集鋪墊cole係對公主有好感喎
第一集求花
第二集公主提拔做貼身侍衛
上一集兩個單獨走開共處成晚兼有心靈交流
但個好感有幾大就睇編劇點寫

有趣位在於上集公主同佢講女人繼位啲煩惱時
佢個回應係 they will have to accept
唔似係好支持咁
今集好睇, 女主被引誘同引誘做得好好

不過我以為會斬鳩首相話佢判國(中傷女主)
睇黎主角唔會露點
呢d畫面整到咁黑
不如唔好拍啦
有冇人覺得女主個樣勁似張敬軒
虎頭蛇尾好同意
頭幾集好好睇 好鍾意佢accent
唔知Milly唔使露係咪因為太細個
Arya最後一季扑嘢都無露過

Milly除衫仔我唔係好想睇 好似當年見到Arya 扑嘢都唔想睇 嗰張memes she is just a girl!!!
頭幾集好驚艷
點知下半部
個頭開得好靚 又好緊湊
最後 想點
個騎士男寵幾靚仔
聽講Milly收到份劇本嘅時候都未夠18歲
但想睇Sansa露
呢個係睇書知道嘅otto
電視劇佢只係一個做咗幾廿年犯咗個低級錯誤冇咗份工嘅叔叔

比起tywin 爭好多皮,我明呢套係講targaryen, 但其他supporting character 真係仲有空間寫好啲,你都睇咗書應該都明書入面每個角色都重要,每個人出發點同做緊咩去帶動成個故事

所以我由ep2 已經對呢套個council 好失望

都係嗰句不過再失望都會睇落去
唔係好記得結局係點
凈係記得佢同女首相扑嘢
睇Line of duty啦
佢d微表情真係一流,個樣唔做出來黎,但係又令觀眾感受到佢嘅潛台詞想表達d乜。艾美獎有機會了。
睇完呢集好想棄
Scottish?
完全就係西面港女樣
所以要有龍
越睇越中意Milly,如果可以直接搵佢拍埋成人版就好,好可惜就快轉人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞