【人鬼殊途】無啦啦..有隻女鬼跟住我!

1001 回覆
186 Like 12 Dislike
啪啪啪啪啪
「啊,好肚餓啊,快啲嗌嘢食啦!」阿晨叫嚷。

我們補完課後馬上到了星矢吧,不知為什麼,我們三個均不約而同地感到十分餓。

「娜姐!」

「得得得,全部都照舊架啦!」娜姐說。

「娜姐真係識做生意啊!」我說,難怪她那麼受我們學校學生歡迎。

「洗乜講!你地坐多陣啦,啲嘢好快送到。」

「正,今晚真相大結局,食完番去睇!」阿晨說。

「嘩,你都有睇啊?」小綸大叫。

「有啊,好睇啊!」

「我都覺啊,馬明好奸啊!」她說。

「估唔到你地都有睇…」阿峰說。

原來在座的都是電視劇迷…

「做完真相做咩啊?」阿峰問。

「潛行狙擊喎..謝天華做嘅。」小綸說。

「估唔到以前做大天二,而家可以做男主角。」

「LAUGHING哥喎,你唔識咩?」阿晨問。

「咩laughing哥啊?」

「你地做咩同空氣講嘢,傻咗啊?」一把女聲突然響起。
加油啊
加油啊

感謝
唔好比佢停
lm
「wow晴姐喎係!」我們叫嚷。

阿晴是我們級的校花之一,相信也不太需要再介紹。

「喺到見到我好出奇咩?」

「唔洗拍拖拖咩?」阿晨問。

她和男神阿言在蜜運,是級上的一對神仙眷侶。

「唔洗補課咪喺呢到幫手囉,唔好拆開話題啊,你地做乜同空氣講嘢?」

「邊…邊…邊有姐?」我們三個突然變得心也虛虛的。

「仲話冇!我留意咗好耐架啦。」

「嗯…晴姐,你信唔信呢個世界有鬼架…」我問,並裝了個鬼臉。

「梗係…你唔係話呢到有…」她突然害怕得東張西望。

「係……」我繼續用陰森的語氣說,而小綸也很識相地把燈也弄得一閃一閃的。

「啊!!唔係啩!」阿晴大叫,快要哭出來了。

「屌,人地女仔就唔好玩人啦!你唔驚佢條仔拖馬打你啊!」阿峰說。
這次輪到我瞟了一額汗。

黃金聖鬥士嗎…我可不敢惹他們。尤其是阿言和阿月!

怕什麼譚浩德!你可是有小綸襄助啊!

不不不,還是多一事不如少一事。

「咳,我地頭先練話劇炸。」阿峰打圓場道。

「咁點解啲燈真係閃下閃下架…」

「咁即係啲燈膽燒燒地,換一換啦!」阿晨一個助攻。

「噢,係喎,都好似好耐冇換,哈哈!」說罷她便馬上跑去找娜姐。

「咁都信,人驚起上黎真係冇思考能力架喎。」我取笑道。

「你地…都真係幾有默契。」小綸說。

「唔衰得過黃金聖鬥士架!」我說。

「什麼聖鬥士啊?星矢?冰河?」她問。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞