【人鬼殊途】無啦啦..有隻女鬼跟住我!

1001 回覆
186 Like 12 Dislike
一起身有文真好
小綸要離開阿風
WTF
Molamola
小綸要比呀峰老豆捉啦

可能唔係呢
一起身有文真好
小綸要離開阿風

阿風?
一起身有文真好
小綸要離開阿風

阿風?

搭錯線🤦🏽‍♂️
對唔起呀譚仔 個心仲喺廢紙到
一起身有文真好
小綸要離開阿風

阿風?

搭錯線🤦🏽‍♂️
對唔起呀譚仔 個心仲喺廢紙到

好彩 以為廢紙冇fans
文呢
好想要一隻小綸
好睇
想要個小霖
「大家排好隊,我地落去參加結業禮!」MISS CHIU入來後說。

又是結業禮,真不知道是誰發起這些無聊透頂的活動,每年只看見那些高材生上台下台,這樣好嗎?

「中四級第一名:四甲班黎爵言同學、四乙班……四丁班凌志峰同學..」看吧,又是這幾個人。

「全年進步獎:姚智星同學、譚浩德同學。」

什麼?我沒聽錯吧?我也有獎?也真是想不到呢。

「勁喎譚仔,終於有得上台。」阿峰過來說。

「你咪串我啦,第一名。你有咁嘅身份仲讀書咁勁把鬼?」

「嗯?咩身份?」阿晨走過來問。

「男神身份之嘛,哈哈..」

「天生勁,冇法。」

「超!」我跟阿晨也沒他好氣。

「係喎,放學有咩搞?」阿晨問,我倆皆搖頭。

「咁去譚仔你屋企玩啦,橫掂未去過。」

「吓…」我看一看小綸,想不到她同意了,雖然也有點猶豫。

「就咁話啦,我放學番咗屋企再番黎!」

「我冇嘢做啊,放學直接跟你上去啦。」阿峰說。

「你唔洗去追女仔咩?」我問。
好想要一隻小綸

真係好事咩???
好睇

感謝
想要個小霖

放下過去啦施主
Push.
樓主今晚會唔會出文?
想要個小霖

放下過去啦施主

過唔到去架啦 小霖係最好
Push.
樓主今晚會唔會出文?

應該難d 今日放jupas
用左一日時間追自修室故
再睇返依個故先發現咁多彩蛋

鐘意嘅咪係彩蛋
想要個小霖

放下過去啦施主

過唔到去架啦 小霖係最好

咁誇-0-
「順其自然啦,唔洗迫得咁緊嘅。」

「啊,你條友,啲愛情觀仲成熟過我咁。」

「你知自己垃圾呢。」小綸第N次挖苦我道。
.
.
.
「上黎玩一陣姐,有需要買咁多嘢咩?」阿峰問。

放學後,我們打算到超級市場買一些零食,及我的晚餐。

豈料小綸又開始發瘋,到處走,看見什麼便說要買,她說不吃得嗅嗅也好。

「你問番綸大小姐。」我說。

「有機會仲唔整窮你個衰人!」她說。

「喂,個門唔洗閂住啦,我一陣要去揼垃圾。」我跟阿峰說。

「哇,上次黎都冇睇清楚,你間屋真係好大。」

「點解個個上親黎都係咁講?」我無奈道。

「個個?仲有邊個啊?」

「啊,咳,冇嘢啊。」

「咪就係趙天凝小姐囉!」她無情地揭穿了我。
好鬼衰架係都要篤爆人
「嘩,你地發展到咁啦?」

「你咪誤會啦,之前我地賭完先有呢個飯局炸。」

「哦~賭注..嘻嘻」

「最衰係你,亂講嘢!」我對小綸說。

「車,做得出怕咩俾人講,而且又唔係咩秘密!」她又伸了鬼臉。

「啊,你條友!」

「咩啊?」說罷她又打算用超能力!

一息間,周遭的小物件突然飄來飄去,燈泡不用說,又再不停地閃,電器亦然,電視、CD機全在播放,連我和阿峰也飄起來了!

「砰」的一聲,引領著我們望向門口。

「你地..玩馬戲團啊..?」糟糕,是阿晨…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞