【人鬼殊途】無啦啦..有隻女鬼跟住我!

1001 回覆
186 Like 12 Dislike
咁主動既女仔
又令我諗起隔離gay廉既bobo

我都未睇果個
「將尋日嘅通告傳上黎先!我而加收!」一朝早,女班長便叫嚷到。

女班長的名字是姜梓如。

這個名字看起來也挺典雅,但它的主人卻是位相當雄糾糾的女生..我是只性格上。

她性格十分粗豪,也十分爽快,也十分暴躁,也十分擅於交際,這種性格在我們學校,甚至整個社會都十分吃香,因而受到我們班歡迎。

而最重要的是..她也是個大美人。

聽起來很矛盾是吧,美人不應該是斯斯文文的嗎?

你這樣想就錯了,當年周星馳電影也說過,誰說高手一定高大靚仔?

話說回來,我們學校也十分多美女,特別是我們級。

天凝、阿如、汪映霖,還有我們班的阿晴也是級上響噹噹的美女。

當中以天凝和汪映霖最為出眾。

「嘩,你用緊邊隻洗頭水啊?好香喎。」這時的阿晨又再挑逗班上的女生。

突然一個粉刷以時速一百公里的極高速飛往阿晨,直墜他的腦袋。

「啊噢..」小綸看到也發出這樣的聲音。

「凌志晨,你聽唔撚到啊?交通告啊!」原來是女班長幹的好事。

不知道為什麼,阿如十分百分萬分討厭阿晨。

「痴線架老姜!交遲陣洗死啊?」老姜是阿晨對阿如的稱呼,他覺得阿如就像一塊炆薑,因而得名。
咁主動既女仔

咁主動既女仔

我都未睇果個

快d睇啦
gay廉既故寫境同個情都好有feel
建議樓主可以學下
btw唔好學佢既sad end
有冇巴打去書展
屋企wifi壞咗
屋企wifi壞咗

9日都無文
棄故算
9日都無文
棄故算

等故
「啊,好攰啊!」

「攰咪休息下囉,你都進步唔少啦。」小綸說。

這一刻的我又再次溫習中,透過小綸不斷的幫助,我已逐漸趕上學校課程。

「好,等我聽下歌先,有冇咩歌想聽?」我問她。

「嗯…張學友啦!」

想不到她會喜歡張學友。

我播放了張學友的Life is like a dream,並播放了我最喜愛的講你知。

「呢首咩歌黎架?未聽過嘅?」

「搞錯啊,呢首咁出名都唔識,仲話係Fans。」

「笑話!我最鐘意張學友,佢啲歌冇可能未聽過。」

「呢首叫講你知啊,佢自己作架。」

「嗯…真係未聽過。」

「等陣!我知點解你未聽過啦。」我突然靈光一閃。

「可能呢隻碟出之前你已經…」我說出我想到的可能性。

「嗯…可能啦。」她變得有點黯然。

「你介唔介意講下你幾時死?」我問她。

「我啊…大概2003年啦。」

難怪她不認識這隻2004年出的碟。

「你係點死架?」說真的我到現在也不知道。

「我…我…我係…呃!!頭好痛!」她突然狀甚辛苦般按住頭。

「好啦好啦,你唔好諗住啦,我地傾下第二啲啦。」我說。

「嗯…」隔了一會兒後她才舒服了點。

2003年發生最轟動的事應該是那2件。

兩大巨星張國榮及梅艷芳的殞落。

「你除咗張學友仲鐘意咩明星啊?」

「嗯…張國榮同黎明囉。」突然一陣幸福感從天而降。在韓風橫行的時代竟能聽到這些答案。

啊…我應該找回重點。

「噢…你知唔知張國榮已經…?」

「已經咩啊?」她很緊張地問。
焗用電話打住先
推一個
樓豬我番黎啦
仲未有文
lm
lm

我有冇睇錯 係西野七瀨
樓豬我番黎啦

對不起啊,冇咩文俾你睇
lm

我有冇睇錯 係西野七瀨

做咩
樓豬我番黎啦

對不起啊,冇咩文俾你睇

唔緊要啦樓豬 我會等你出架嘛 忠實fans
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞