【人鬼殊途】無啦啦..有隻女鬼跟住我!

1001 回覆
186 Like 12 Dislike
有文啦
到了翌日,我便迫不及待,馬上去接回小綸了。

「阿浩!」甫到達阿峰的所謂「辦公室」,便看到小綸精神奕奕地向我跑來。

「你冇事啊嘛?」看見她那麼快便沒事,其實心底裏十分激動,但我卻表現得若無其事,只表現出相當的快樂。

「冇啊冇啊!好食好住啊!」

「你要食嘢架咩?咁好住咁住喺到唔洗走啦!」

「走啊!我想返屋企,嘻!」

「真係唔該你啊,阿峰!」我說,真的多虧了他們,否則我和小綸真的名乎其實陰陽相隔了…

「客咩氣,小綸都係我朋友黎,唔通唔幫手啊?」

「不過..有樣嘢想徵求下你。」阿峰說。

「嗯?咩事?」我問。

「你記唔記得你尋日打黑衣人果一拳?」

那一拳...不說我也記不起了。

「記..記得啊,做乜?」

「你有冇興趣再學多一啲?」

「再學..?」

「我問過老豆,你呢一拳就算常人喺極度憤怒嘅情況下都冇可能有咁嘅威力,更何況你傷嘅唔係普通人,我地覺得你係有潛質加入我地。」

「加入你地?我喎。」

「係啊。」

「唔好玩啦。我都冇你地果啲能力。」

「阿浩啊,學啦。」想不到連小綸都勸服我,我想他們在我來之前已經串通好。

「唔好啦,我邊識咁多。」

「你當學識都可以保護我啊!」小綸說。

說到這句,我也不能再推塘,我真的不可以再讓小綸受傷害,不能再像個廢物一般。

「好..好啦,遲啲啦。」
之前咪有講小綸老母成日去醫院
之前咪有講小綸老母成日去醫院

伏筆嘛
好耐冇留過名 樓豬可能唔記得左我

我都好耐冇出文 你仲記得我先感動
利申我記得的
小綸
小綸

多謝支持
成日都忍唔住又睇返小綸嚇人果d 位
真係好可愛

我都覺
返嚟啦我
小綸

多謝支持

好睇
多謝天鴿比假
終於有文了

我都好耐冇出文 你仲記得我先感動
利申我記得的

我緊係記得啦 唔好唔記得 我係你忠實粉絲黎
哇,而家好少有文
一個鐘頭追曬 正呀
加速加速
打架吧 鬼神大人?
哇,而家好少有文

唉 我都知 之前有嘢做 而家輕鬆D應該出得多翻啲
哇,而家好少有文

哇,而家好少有文

「Welcome back!」我打開家裏門口後大喊。

「耶!終於番黎啦!」

「洗唔洗咁開心啊?你走咗一晚炸喎。」雖然口裏這樣說,但這間屋始終有她才有生氣。

「我咁多年都冇離開過呢到啊,一晚好多架啦。」

「嘩!」她突然大叫。

「做咩啊?」我也差點被她嚇倒。

「間屋好乾淨啊,轉死性啊你?」我特意把屋打掃得一塵不染,希望令她舒服地回家。

「我尋晚瞓唔著先周圍執下之嘛。」

「瞓唔著..?掛住我呢,嘻嘻!」

「吓..?」

她說過後突然換來一陣寂靜,彼此尷尷尬尬的。

「洗唔洗咁啊!玩你炸!」

「超,幾廿歲人仲咁貪玩!」

「你就幾廿歲啊!我邊有咁老!」

「咩冇啊,如果你未死都廿幾...」噢,我好像又說了些不該說的話。

「啊..咁我好似真係未死喎..」她輕聲地說。

「你知道咗啊..」我問。

「嗯..今朝阿峰同我講過..」

「但係我對自己點解喺到仲係毫無印象..一想諗起就會頭痛..」

「唔緊要啦!我一定會幫你查番出黎!」

「你仲要保護我!」她定睛地看著我,此刻我們四目交投,不知怎的,我們都好像不想轉移視線,就這樣看著大家..

但看著看著..突然好像有些事情忘記了做似的。
小綸姐姐
Welcome back @樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞