【人鬼殊途】無啦啦..有隻女鬼跟住我!

1001 回覆
186 Like 12 Dislike
皮已正
一日追哂

有冇正皮先

比左啦
一日追哂

有冇正皮先

比左啦

咁就再出文
「唔屌到你以為自己好撚型屌那星..」

「啊! !」天凝突然大叫。

CD機突然播放著LMF,是我昨晚播的..不用想又是小綸幹的。

「嚇死人咩,突然咁大聲..」她說。

「報..報..報..報仇啊嘛,鬼叫你今日玩我!」

「小氣鬼!但係你冇開過個機架喎..」

「我set咗timer,到時到候佢就會自動波!」說出來我自己也不相信。

「原來係咁..」但她竟然信了..

「嘻嘻嘻..」空氣中瀰漫著她可惡的笑聲,只有我一個人承受著這痛苦,太不公平了!

「不過你聽呢啲歌..都幾特別喎。」

「LMF,你識條_啊!」
.
.
.
「好啦,食完啦,洗碗你識啦掛?」我問她。

「呢樣我拿手,但係你要幫手!」

就洗一下碗,我們也玩得個樂此不疲,她潑一下我,我又把泡沫塗到她臉上。
日日mon住樓主岀文情況

小綸真係好鬼可愛
同天凝扑下野先啦

重甜

譚仔快d買番支酒 然後扮醉扑野
反正屋企都冇人
加甜
同天凝扑下野先啦

重甜

譚仔快d買番支酒 然後扮醉扑野
反正屋企都冇人
加甜

日日mon住樓主岀文情況

感謝感謝

小綸真係好鬼可愛

我都覺
小綸都扑唔到
緊係要天凝
有睇嘅一齊推下
「污糟曬啦!」她最後也投降了。

「幾得意啊你!」我說。

「得意你個頭!」

幾經辛苦,我們才把所有東西清理好,這次終於是兩個人處理好了。
.
.
.
「好啦,我走啦,呢餐食得好滿足啊!」我們站在玄關前,說著道別的說話。

「你就滿足啊...」我可被折磨得很啊。

「下次一定再黎食!」

「真係唔洗我送你?」我問。

「唔洗啦,你呢到離地鐵站咁近。」

「咁你番到去MSN見啦。」

「做咩啊?我都未走就唔捨得我啦?」

「走唔走啊你?」我情急之下,趕起她走了。

「好啦,拜拜。」

我一直看著她離去的身影,直至全然消失不見,我才把門關上。

關門後,第一件事當然是把小綸這小鬼抓出來怒罵一頓,但是她卻不見了。

「小綸!小綸啊!」我向著項鍊叫嚷。

「瞓咗啦,早抖啦!」

「你.....」我也沒她好氣。

當時的我還不懂得什麼是愛情,在很久很久以後我才知道,原來這是妒忌的反應。
人鬼殊途
懶得重睇,有冇講小綸嘅年齡層大概係幾多?
懶得重睇,有冇講小綸嘅年齡層大概係幾多?

如果佢冇死 大概大譚仔10年 譚仔中四 預備升中五
有睇嘅一齊推下

見你有文幫你推一推
見到廢紙😂😂
小綸呀 sad end味重
見到廢紙😂😂

我由一開波講到而家😂😂
有睇嘅一齊推下

見你有文幫你推一推

感謝
見到廢紙😂😂

我由一開波講到而家😂😂

唔知呢
「譚仔!!」一回到學校,阿峰便抓著我來。

「咩..咩事啊?有咩唔可以派完成績表先講?」是的,今天是派成績表的日子。

「關於小綸架嘛你聽唔聽?」

「嗯?關於我嘅?」小綸說。

「喲,你終於肯出黎啦咩?」她從昨晚到現在一直都躲在項鍊內。

「關你鬼事啊!咪阻住曬!」

「嘩..食咗火藥啊..?」

「佢係,你再唔講佢就炸埋你。」我無奈地說。

「就咁嘅,我老豆都懷疑上次果兩個MIB,所以想見下小綸。」

「你老豆?」

「你都聽過閻王、地府呢啲陰界嘢架啦?」

「聽過下啦,睇電視都聽得多,但係我又未死過,我點知係咪真?」

「係真嘅,陰界的確有呢樣嘢。」

「噢..所以呢?」

「我地嘅家族,就係負責協助陰間喺陽間管理鬼魂秩序嘅,俗稱就係陰陽師。」

「Wow,好似好型咁。」小綸說。

「我都覺我都覺。」我說。

「覺你個頭啊!」

「所以你老豆就想見一見我,再去問啲資料?」

「係,時間地點再同你地講。」

「好!」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞