【人鬼殊途】無啦啦..有隻女鬼跟住我!

1001 回覆
186 Like 12 Dislike
「嗯…冇野啦。」不知道為什麼,我感覺她聽到之後會很不開心。

不知道為什麼,我不想她不開心。

但總算可以大概知道她離去的時間,是大概1-3月左右。

「咁你平時鐘意做咩啊?」我問。

「我鐘意聽歌睇戲跑步!不過而家飄下飄下仲多過跑啦…」她說。

「嗯…咁等我每日都同你去跑下步啦,但係你真係要跑喎,唔準飄。」

「唔洗溫書果陣就陪你聽下歌睇下戲啦,呢幾年應該好多戲你冇睇過架啦。」

「好啊好啊好啊!多謝阿浩!!」她興奮得跳來跳去。

家中的燈也跟著又開又關。

「好啦好啦,啲燈冇罪架,你咁樣會燒曬。」

「嘻嘻。」大概我只能這樣滿足她吧。

又到了另一日,我再度不爭氣地遲了起床,又快要遲到。

「唉,我再幫幫你啦!」小綸說,說罷我便裝上了飛鞋般,像風一樣的往學校跑。

「有冇次次都咁準時啊…」到了學校後,那個經常擺臭臉的訓導主任也不禁挪榆我一番。

「點啊你,仲頂唔頂得住?」我問小綸。

我看見她也喘氣喘個不停,她這次用的能量也好像真的多了點。

「冇…冇野掛,嗄,嗄,我瞓陣就可以啦。」說罷她便回了項鍊休息。

之後我亦走回課室。

「嗯?」怎麼了,為什麼好像有人在偷看著我似的?

但我也沒有多理會,上課要緊啊!!
lm

我有冇睇錯 係西野七瀨

做咩

你竟然睇小弟嘅故啊 好感動
樓豬我番黎啦

對不起啊,冇咩文俾你睇

唔緊要啦樓豬 我會等你出架嘛 忠實fans

好多謝你!!
究極忠實fan屎報到
一直無聲支持緊你

樓主出多啲文啦
lm

我有冇睇錯 係西野七瀨

做咩

經過見到,幾好睇
慢左小小喎
lm

我有冇睇錯 係西野七瀨

做咩

經過見到,幾好睇

多謝你
慢左小小喎

唔好意思啊 個wifi一整翻好就會出
慢左小小喎

唔好意思啊 個wifi一整翻好就會出

等你
新讀者lm幾好睇
「喂,譚仔早晨!」阿峰看見我便跟我打招呼。

「早晨。」

「小綸呢?」

「掛住佢啊你?」我問。

「痴線,我奇怪姐。」

「喂,借過啦!阻撚住曬!」

「條路你架咩,點解要借俾你?」

此刻,阿如又再跟阿晨鬥嘴。

「快啲啦!死柒頭!」

「哈哈,佢地好搞笑啊。」小綸說。

「咦,你唔係要瞓教咩?」

「佢地咁嘈點瞓啊?」

「都慣曬啦,唔知以為佢地撈亂骨頭。」阿峰說。

「可能佢地有成為情侶嘅潛質添。」我說。

「譚仔啊..」

「嗯?」

「鐘意一個人係點架?」

「下,見到佢會心如鹿撞,會為咗佢改變掛。」這也只是我小小的經驗,我還沒有猜得很通透。

「你有鐘意人啊??」小綸長駒直入,殺阿峰個措手不及。

「你唔洗瞞啦,條友識讀心。」我解釋。

「係嘅...我鐘意咗阿兒。」

「哪尼?!真的嗎??」我十分驚訝。

「衰仔,估唔到你唔聲唔聲都..哈哈哈。」我笑他。

阿兒是天凝的好朋友,經常出雙入對,身材比較矮小,但勝在嬌滴可人。

「你地兩兄弟溝人地兩姊妹…我冇眼睇。」小綸說。

但比較棘手的是..阿兒是藤天龍的妹妹。

「你地會幫我架可?」阿峰問。

「兄弟叫道實幫架。」我說,兩脅插刀嘛。

「嗯..我見你對我幾好我就幫下你啦!」小綸也很爽快地答應。

「多謝你啊 !!」阿峰開心得快哭。

「唉,我就黎變紅娘架啦!」小綸說。
新讀者lm幾好睇

感謝啊!
過埋聽日!聽日有人整wifi

冇數據咩
唔知樓主記唔記得我呢
留咗各咁耐終於記得睇

我等你架樓豬
唔知樓主記唔記得我呢
留咗各咁耐終於記得睇

記得啦梗係
「啊...天凝啊,一..唔一齊食Lunch啊?」

小息時,我戰戰兢兢地問,雖說是有目的,但還是十分害怕。

害怕她拒絕我,害怕計劃失敗。

「啊…但係我…」

不是吧,你要這麼絕情嗎?

「我要同阿兒食喎。」

幸好幸好!還在計劃之中。

「唔緊要啦!我拉埋阿峰咪得囉。」

「下…喂!」阿峰和阿晨同時叫出來。

「咁突然啊…我未準備好啊。」阿峰輕聲跟我說。

「呵呵,怕醜喎。」小綸取笑他,終於取笑的不是我。

「喂!」阿晨繼續叫嚷。

「阿兒你可以嘛?」我問。

「嗯,得啊!」然後她露出動人的微笑,難怪峰哥也敗在她的笑容下。

「喂!咁我點啊!!」阿晨繼續叫嚷。

「你食自己啦,咁多女,嘻嘻嘻。」我笑道。

「兄弟喎!」

「係有啲計喎。」小綸稱讚我。

「跟得你多嘛。」我說。

「但係下次可唔可以通知聲呢?」阿峰說。

「問得你黎不如直接問佢。」小綸說。

「冇錯啊!」

「要大膽啲啦峰峰!」小綸繼續說。

「你地夾擊玩曬啦。」

「做咩你地好似傾緊計又好似唔係嘅?」天凝突然探頭來問。

收完工睇樓主啲故特別舒壓

收完工睇樓主啲故特別舒壓

咁誇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞