【人鬼殊途】無啦啦..有隻女鬼跟住我!

1001 回覆
186 Like 12 Dislike
我連瞓覺都冇乜時間啦唉 對唔住各位

你去左休息先啦 我會等你
Hi
真係好對唔住 呢排真係有D忙 一有時間就會出

去o camp?

想當年處子身就獻咗比Ocamp嘅女朋友

我處都未破

唔好話破處,女都未有

我都係
比個小霖或者小涼我都冇所謂

講到好委屈咁

唉,樓主
有啲感動 冇文都有咁多人推

Lm
輕輕一推

唔想佢沉

利申: 轉咗賬,繼續推 (舊讀者)

唔想佢沉

你係?

唔想佢沉

你係?

高登超人
前文提要

我向著黑衣人甲揮了一下重拳,他隨即噴了一口血,並飛到九重丈遠。

但當我回復理智後,兩位黑衣人已經消失得無影無蹤。

「小綸,你應下我啊!!」
我不斷的叫嚷她,但她卻毫無反應。

「咁點…點算啊?」我問阿峰。

「阿峰…阿峰!」他也是呆立當場,搞什麼啊?

「吓?!啊…帶佢去一個地方先啦!」幸好他也有反應。

「去邊啊?」

「唔好問住啦,去咗先啦!事不宜遲!」

「但…但係點帶佢去啊?又抱唔到佢!」我想即使我跑走了她也不能移動。

「咁……頸鍊!條鍊係佢最重要嘅容器,試下將佢對住小綸!」

我立馬把鍊脫下並把它對著小綸,果然小綸回到項鍊裏。

「好啦,我地打的啦!」阿峰說。

這個時候也做不了任何事,只可相信阿峰了,我想他也不會害我們。
.
.
.
「到啦!」我們去到一幢狀甚殘舊的唐樓,並迅速往上跑。

阿峰把鑰匙掏出並打開大門,難道這是他的家?

進到屋子裏後,屋子裏漆黑一片,只倚靠街外的霓虹燈照射進來,總籠罩著一點點不安。

「老豆!老豆!」阿峰叫嚷著。

「阿峰,呢到係你屋企啊?」

「唔係,係辦公室。」

「辦公室?」

「嗯…做咩事啊…」一個睡眼惺忪的男人步出,他應該是阿峰爸爸。

「救人啊!上次我同你講果隻鬼啊!」

「鬼?!」世伯一聽到阿峰這樣說後做突然回過精神,十分活躍。

「係邊啊係邊啊?佢點傷架?」

「喺呢到!」我馬上把項鍊交給世伯。

「佢係比上次嘅黑衣人整傷,之後一啲反應都冇啊!連我都奶咗嘢。」阿峰說。

「你個衰仔都奶嘢?快啲帶佢入黎!」
我們跟隨世伯入到一間黑房,裏面盡是醫療儀器,但說它是手術室,又不太像是。

細心的看,裏面的儀器跟醫院的又不至相同。

世伯把項鍊放到手術床上,小綸隨即被一股引力引了出來。

「小綸!」我叫嚷,她筆直地睡在手術床上,卻一點兒反應都沒有。

「阿峰,靈氣有幾多度?」世伯問。

「0啊老豆!」

「0即係點啊?即係佢會死啊?!」我心急如焚地問。

啊不對,她是已經死去的。

「細路,你出去等,阿峰留低幫手。」

世伯語氣十分嚴肅,跟剛才的嬉笑截然不同。

我不停地在房外徘徊,一直祈求小綸不要有什麼事。

什麼耶穌、如來佛祖也被我求了無數遍。

突然一則電話打過來,但我根本沒有閒情去聽。

等了很久之後,他們才從手術室步出。

「天凝 未接來電 (6)」
仲有冇
手術好成功
卒之有新嘢睇
新讀者LM

小綸快啲醒啦
手術好成功
卒之有新嘢睇

恭喜你 係個女黎
手術好成功
卒之有新嘢睇

恭喜你 係個女黎

仲好靚女添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞