【人鬼殊途】無啦啦..有隻女鬼跟住我!

1001 回覆
186 Like 12 Dislike
樓主玩o camp
推推推
求文
「點啊?」我馬上追問他們。

在剛才的一小時內,我的思緒從未如此紊亂,腦中一直十分空白,只懂得在乾著急。

「佢總算啱啱醒翻,但係仲十分虛弱。」世伯說。

只要聽到她醒過來便好,我頓時像從深海中獲得解脫,鬆了一口大氣。

「我可唔可以去睇佢啊?」

「我諗暫時唔好啦,佢都瞓著咗。」

「譚仔,不如我地出廳傾下。」阿峰很凝重的說,很少會看見他一臉正經八百的。

「阿峰…同你講咗我地嘅職業啦可?」在我們坐好後,世伯問。

「嗯…你地係陰陽師?」

「冇錯,所以我地係能夠睇得到一切喺陽間活動嘅鬼魂或者其他魑魍魅魎,仲要將佢地引渡番陰間,維持番兩界秩序。」
我似懂非懂地點著頭,其實現在跟我說這些話也沒什麼用,我只擔心著小綸的安危。

但接下來的事會令我大吃著一百個驚。

「但係我地一直有一個組織去阻撓我地嘅行動,即係上次諗住捉小綸嘅黑衣人。」

「佢地叫做噬魂者,佢地嘅手段比我地殘忍好多。」

「被捉到嘅鬼魂會直接被消滅,從而吸取佢地嘅靈魂精氣,壯大佢地嘅實力。」

「點解佢地要咁做?」我問。

「佢地一直想喺陰間作亂,從而統治陰陽兩界,到時唔只陰界大亂,連陽間都會受波及。」

他這樣說我才明白那群黑衣人捕捉小綸的目的,真他媽的混帳!

「有一個更重要嘅問題係…」世伯欲言又止的。

「我地發覺小綸根本唔係鬼⋯」
小綸真身喺醫院
冇獎競猜遊戲:如果小綸當年冇死,佢今年幾多歲?

呢個問題我問過,好似大多譚仔10年
諗住儲起一堆嚟睇,點知都係忍唔住手㩒左入嚟
兩女共侍一夫
Is the only reason you're holding me tonight
'Cause we're scared to be lonely?
推post
唔通真係未死
唔通之前有巴打估中咗?

呢個問題我問過,好似大多譚仔10年

姐姐
LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞