【人鬼殊途】無啦啦..有隻女鬼跟住我!

1001 回覆
186 Like 12 Dislike
仲有冇

仲有冇
仲有冇

仲有冇

打梗打梗
仲有冇

仲有冇

打梗打梗

仲要幾耐
「索..索..索,你早啲講咪好囉,點解係要人咁擔心,索..」天凝哭了,為什麼會這樣的?

剛才我好像昏迷了一樣,突然沒有了意識,就好像死去了一樣。

「啊..你唔好喊啦..」雖然不知道發生了什麼,但總不能什麼也不做,任由她哭吧。

「衰人!衰人!」她不斷的打我雙膊,我也不阻止她了,就當是讓她消消氣。

畢竟這次我是做得很錯。

「舒服番啲未啊?」隔了一會兒,我問她。

「嗯...你下次真係唔好啦..」

「得啦得啦,我唔會架啦。」看到她沒事,我才放下心頭大石。

「阿如,陪佢去洗個臉啦。」我說。

我是故意支開天凝的,以便..

「WOOOOO!譚仔哥好型!!」整班頓時起哄。

「可唔可以話我知..發生咩事?」我馬上去問阿峰,我們走到角落位,阿晨也走過來湊熱鬧。

「講多無謂,睇片啦屌!」他還真的十分周到。
//「唔..唔係啊 !有嘢啊!對唔住啊!真係好對唔住!」

「我知我唔聽你電話係我唔啱啊!但係果陣真係有啲好重要嘅嘢,所以先唔記得覆你。」

「覆個電話有幾難啊?知唔知我擔心咗幾耐啊?」

「..我..我屋企人突然入咗院,我果陣成個人好亂,」

「我又大懵,唔記得充番電!真係對唔住啊!原諒我啦!」

「索..索..索,你早啲講咪好囉,點解係要人咁擔心,索..」//

事情就是這樣..結束了。

「你啊,多謝小綸姐啦,睇下佢幾幫你。」阿峰說。

原來又是小綸的幫....忙,對了,難怪不見了她!

「篤篤..」我不斷在敲項鍊,敲著我們的暗號,但她也沒有回應。

「死啦,會唔會有咩事?」我問。

「乜你咁白痴架,佢瞓咗仲點應你?」

「你放心啦,我地都睇住佢入番條鍊,冇嘢嘅。」阿晨說,這樣我才鬆一口氣。

「上身本來就需要好大好大能量,一個唔小心仲會魂飛魄散,佢咁都肯冒險,真係偉大。」阿峰說,這些事由他口中說出最有說服力。

「嘩屌,咁清楚嘅你?」阿晨問。

「啊..啊..得閒都有睇下呢啲資料嘅..」阿晨是不知道阿峰的背景的。

每次都是這丫頭幫的忙..我真是個窩囊廢。

「等我去買番包檸檬茶賠罪啦。」我說。

然後我便下樓買,買過檸檬茶上樓時,卻看見了阿兒和藤天龍..
瞓先
你都早啲瞓
雖則我想睇多啲
一看到他,便想起天凝答應他的約會,頓時對天凝的悔意盡失!

我裝作沒看過他便徑直走過去,不知道為什麼藤天龍卻對我怒目而視,不是阿兒制止他,恐怕我已成為他的拳下亡魂。

他媽的真混帳,我還未看過有人得了便宜還賣乖的,明明天凝已跟他約會了去,還這種態度。

「你走啊,走遲半步就氹柒你個冚家剷!」他暴叫。

回到去看到天凝還對著我微笑的樣子,突然覺得她很可怕,我一怒之下..便開了那包檸檬茶來喝。

我還特意不回到座位,跑去跟阿峰聊天。

「你唔係去賠罪咩,做咩自己飲?」他問。

「唔好提啦,頭先爭啲俾個藤天龍打,諗起佢地就火滾。」

「譚仔..」阿兒突然叫我。

「我代我阿哥講聲對唔住啊,佢係嬲得制先..」

「佢仲嬲乜尻...」我心裏一陣鬱悶。
「天凝同佢去街都唔係因為想同佢發展..只係想同佢講清楚炸..」什麼??!是真的嗎?

我豈不怪錯她了..慢著..

「講清楚都唔洗約會講姐..」

「佢地都冇約會,天凝一去到地鐵站同佢講完就走咗啦..」

「你又怪錯人啦...」阿峰和阿晨異口同聲說。

「我點知咁多..」

此時也要上堂,我硬著頭皮走回座位去,畢竟她是在我後座的。

只看見她氣鼓鼓的樣子,其實很可愛。

「你實以為我同佢去街啦!死人譚浩德!」

「咁我以為你真係會同佢...」

「你好蠢啊!!唔理你啊!」

「理啦,理啦..唔好唔理啊...」

「還番包檸檬茶黎先啦!!」

「得得得,下個小息即買!」

青春就是這樣,常為了些雞毛蒜皮的事大吵大鬧,卻很容易便和好,或許是因為沒有大人的那種包袱吧。
唔知夠唔夠多 但我攰了
盡量都出多少少 遲啲墨巴又出了
唔知夠唔夠多 但我攰了
盡量都出多少少 遲啲墨巴又出了

正,咁撚多
好青春咁
養左個幾月都仲未完故
出快d啊
推推推
又係啲校園愛情故 好正好青春
一起身就有咁撚多文睇
之前忍吓手唔入嚟睇文

一次過睇幾篇真係好撚正

好返又會呷醋啦
樓主中文4真係天冇眼
利申:新讀者 樓主加油慢慢打唔駛急
樓主中文4真係天冇眼
利申:新讀者 樓主加油慢慢打唔駛急

你好你好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞