【人鬼殊途】無啦啦..有隻女鬼跟住我!

1001 回覆
186 Like 12 Dislike
隔離gay廉既故開始sad end
樓主要靠你d故中和一下
多謝咁多位巴打集氣,雖然唔算太好。
不過總算有心情出文 不過要再等等

個故咁正 作為忠讀一定等
岩岩追番前面發現原來有小霖既客串

幾時?

幾時?

說起天凝,她絕對是個傾國傾城的大美人,不知多少人因為她而神魂顛倒。全級只有隔壁班的汪映霖能跟她為之匹敵。

真係感謝 搞掂曬啲嘢就會出架啦
等小弟估下劇情先:
搬屋後見到小綸
👉🏻同天凝熟咗,亦令天凝鍾意咗譚仔
👉🏻本身鍾意天凝,但同小綸日對夜對,鍾意咗小綸,所以就拒絕咗天凝
👉🏻同小綸一齊
👉🏻因為同小綸一齊咗太耐,無意間比小綸吸曬啲陽氣
👉🏻比小峰留意到,然後最後要譚仔離開小綸

所以我之前先覺得會係sad end

戴個頭盔先: 以上嘅嘢只係ff,唔好屌

歡迎你繼續故 block咗先
講舊故劇情嘅都block曬 開埋只看作者

樓主唔好回,thanks
訓前一推 希望快d有文

真係感謝 搞掂曬啲嘢就會出架啦

唔急啦 反正你又唔會棄文嘅
樓豬快d簡完jupas黎出文啦
睇下今次推到幾多個post
話時話之後係咪油 阿楓同小霖平行時空既故事
今晚出
話時話之後係咪油 阿楓同小霖平行時空既故事

可能啦
今晚出

正皮
直至現在中四,幸好我可以繼續與佢同班,佢還坐在我後座。

我們繼續有傾有講,依然有一起MSN,但我和她的將來會怎樣..我也不知道。

又或者她對我根本毫無感覺,只是我自作多情。

「好啦,今日派番上次份經濟Test,今次有位同學成績非常好,估唔到佢突然努力咁多,老師都十分感動!」

我攤在檯上昏昏欲睡,不想聽著老師說的廢話,橫豎他也不過是在吹捧著那些學霸們,那還關我什麼事。

「恭喜你譚浩德同學,今次Test拎到滿分!」

「Wowwwwwww!!」全級發出不可思議般的叫聲,不只他們,我也驚訝非常。

我抱著萬分懷疑的態度出去拿回考卷,仍然在思索當中因由。

「喂,係咪你搞鬼?」我突然腦海浮現小綸,然後便立即問她。

「嘻嘻,今次幫你威盡啦,想點多謝我先?」

「你想玩死我咩?突然成績咁好,咁點到下次test啊?佢地個個實以為我出貓啦!」

「啊..咁你咪努力溫書囉!」

「你唔好搞我啦大佬!」

「超!」她以裇視的態度回應。

「好勁喎譚仔,又話冇溫書。」

這個小息,我頓時變了學校的風雲人物,不知他們是過來挖苦我還是怎麼的。

就連天凝也跟我說笑。

「哈哈.咁啱果課聽過下,再睇一睇你啲Notes先識姐。」我隨便說了個藉口,但其實我自己也不相信。

「咁你咪天才兒童?!都話你得架啦,但係又成日咁懶!」她有點認真的說道。

「都話我廢事..」

「我認真,溫下書啦你。我會幫你跟番上課程架喎。」

「我諗諗啦,哈哈。」

「係至好!」
有文啦
btw樓主考成點 有冇3322
有文實在太好了:
回家途中我真的在想剛才天凝的說話,我真的可以嗎?而且..她好像很緊張我似的。

「鐘意人就去馬啦,諗咩姐你!」小綸放學後,又在窺探我內心,然後說。

「你知幾多啊?我地距離太遠啦。」

「咁係你一直停喺到先所以距離先冇縮窄姐!」

「書你又唔好好讀,成日不求上進,生活又一塌糊塗,咁梗係會距離遠啦!」…我再一次被她戳中要害。

「有冇咁差啊..」我抱怨道。

「我話冇你會好過啲你咪當我亂講囉,不過到時俾人搶走條女唔好同我喊苦喊忽啊!」

「而且你而加可是學校嘅風頭人物啊呵呵。」

一言驚醒夢中人啊!看來我真的要作出一點改變,才能令我們距離拉近些。

但是應該從哪裡入手呢?書又讀得不好,家務又不見得熟悉,運動不夠,煮食不佳…

真的隨手也能數得出我的缺點。

「係咪諗唔到點做呢!?」小綸問。

「真係咩都瞞你唔到架喎..」

「洗乜講?我不嬲都觀人於微。」

「好!改變譚浩德大行動正式開始!」她興奮莫名地跳起,比我還要緊張似的。

終於等到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞