星際啟示錄 :最被 overrated 的電影:又長、又沉、又悶,兒戲垃圾

721 回覆
62 Like 1935 Dislike
佢最尾個段講解
太約都知佢係邊一種類型既觀眾黎
唔係拋撚哂書包就係有料架師兄
Gravitational Time dialation
同意,
完全比唔上當年入戲院睇2001
Gravity 都好好睇,但個人口味問題,我比較鐘意星際啟示錄。

其實2套都係掛科幻片做背景,實際係講其他野。Gravity係講一個人既心路歷程成長,到最後果幕女主返到地球個鏡頭影住佢企返起身,型到呢

如果講電影劇本同演技呢d野,Gravity 又係完勝,因為呢套片最勁既地方係主角超多獨腳戲,難本上就係佢自己1個人做足全場,拍又難拍,做又難做
係屋企開埋燈再用電話睇就緊係唔會覺得好睇
如果講“戲院同全黑既宇宙融合為一”
我認為Gravity 更出色

初初睇interstellar 都係追呢個感覺
可惜冇乜

不過其餘都唔錯嘅
吓點會無 你係咪嗰啲睇戲掛住㩒電話吹水 平時又無睇開文史哲書籍諗野無深度唔識投入科幻世界 所以先連呢幾幕都唔認得
90 percent honesty?
當年係imax睇咗一次先知有啲戲唔係imax睇唔得。呢套真心經典,係屋企睇唔返個個feel
搵個角色直接背書咁講個理論
霸咗4分1 screentime

nolan粉:科學!!
solaris
我都冇
影評on9扮高深都唔係第一日
未上太空前係文戲居多 不過同我老母睇佢會頂唔順
上到太空係多咗啲少少動作情節 但主要都仲係用文戲帶動
如果Expect 係Sci-Fi爆谷片咁睇就一定會失望囉
同意
呢類人 返去睇爆谷片啦

Interstellar重刷幾次都係咁震撼
黎緊oppenheimer 唔知點呢
讀理科唔好睇戲

唔係交套 TBB 級別埋尾劇本大家會因為套嘢好「科學」所以津津樂道
多謝提醒上左Netflix
不過得HD
冇4K
講講下 又想睇多次
大家都受過教育
所以妳冷靜啲唔好咁激動鬧人先

Interstellar 係我最鍾意嘅電影
我仲有同識物理嘅fd傾過好多次
但我個人係間歇性失憶冇咗呢幕個印象啫
依家啲人睇電影都講緊要1.5 倍速度睇,要劇情緊湊、 畫面刺激、睇完有野落袋

依啲長電視、劇情慢慢推展既,的確愈黎愈多人覺得悶。
都係會睇架啦

tenet 個主角都柒過人,dklm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞