星際啟示錄 :最被 overrated 的電影:又長、又沉、又悶,兒戲垃圾

721 回覆
62 Like 1935 Dislike
傻的嗎,我刷左3次
曲到直咁滯你咪駁啲point 又唔駁咁係邊個冇膽

睇唔明曲緊唔小心正評咗 咁就知道邊個有料無料
睇戲嘅嘢都好講口味嘅
是旦啦
我都覺得呢套唔係我杯茶 太煽情 個人口味唔同
笑死
人地拍戲揾埋専家做consultant
連登仔三兩句就反駁到其中既科學理論
我反 interstellar 都唔夠膽咁講
支那人都係返去睇長津湖啦
個人最鍾意既電影之一
買埋blueray 翻睇(平時極少買碟…)

有個位唔知係咪穿煲位..
剛見到蟲洞 黑人博士叫cooper 停一停想觀察清楚
太空船本來自轉緊抵消無重狀態
咁停轉左入面既人應該會飛起
但係而家就無事重可以畫埋公仔
次次睇都覺得有啲唔自然

不過成套戲都好正
配樂好match
鍾意物理同太空既都好岩睇!
有幾個位要睇幾次再上網search先知主角點解會無啦啦咁講
例如 相對論
套野除咗個結局完全唔知up乜春
音響畫面演員都係一流
有咩書
唔洗改都已經係啦
比個掌控至少5維時空嘅唔知外星人定未來人
捉入佢建構嘅人類能夠理解嘅5維時空模型
仲唔係superman?
個分別係套戲係拍爽片
定係嘗試將現有嘅假設盡可能接近真實去呈現

入左事件視界後 無限下墜同拉長都係真實存在嘅合理假設
錶打code真心有d扭橋feel
唔係香港個Netflix乜柒都冇得睇
鬧人淨係睇 popcorn 戲 無理科底 睇唔明咁深嘅戲 淨係睇mcu

又唔見會話唔好咁激動鬧人先
咁相對論 愛因斯坦 都係偽科學?
仆你個街
有陣時真係唔好怪人咁憎波台
好似死都要個波入到人地個龍贏先得
打篇咁空泛嘅廢文
再唔係個個cm都淨係以人身攻擊形式去攻擊套戲
駁條撚咩

假設有人話2001太空漫遊好悶
咁你點駁?駁到廢鳩時啦
不如你認認真真出去開po清清楚楚list 晒你想插嘅位 畀晒理據
咁咪有興趣駁囉
龜嘅到玩曲線有西用咩
定你驚出到去做葉問?
關波台乜鳩事

講唔過人就屈人波台
近十年最愛電影
無聊就搞下其他嘢啦,打咁大篇嘢都唔知up咩。去讀下書,充實下自己先啦
你不如查字典咩叫人身攻擊先
有個位我覺得好絕望,係喺架飛船等咗好多年嗰個人 主角一行人以為只係過咗半個鐘至一個鐘,對嗰個人嚟講係好多年
屌,套戲好撚感動囉,父女之間既感情好感人,當時入去戲院睇好多人都喊曬。而且模擬太空漫遊果種一望無垠會令人覺得好震撼,體會到人類果種渺小,尤其係戲院睇果陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞