星際啟示錄 :最被 overrated 的電影:又長、又沉、又悶,兒戲垃圾

721 回覆
62 Like 1935 Dislike
仲有好多人從來未聽過game theory,然後睇到TDK就覺得個所謂人性考驗個idea好神
話唔定人地睇Solaris 呢
嗰 part 真係 Ethics 堂 101
所以我真係並非因為啲科幻情節而唔喜歡套戲
而係佢啲文戲完全打動唔到我

如果我係美國人,有海外服役經驗
錯過屋企人成長階段
咁或者都有共鳴
不過我冇呢啲經驗,而電影嘅篇幅
唔足夠令我投入角色嘅世界
只係睇緊一班陌生人咁
有位阿叔獨守太空船廿幾年呀?哦。句號。
對唔住真係冇觸動
相對論就唔知,但黑洞的話,更早嘅可以數到1979年,迪士尼科幻電影 The Black Hole

呢套電影其中一個重要地方,係幾十年嚟一直走闔家統請路線嘅迪士尼,首齣 PG rated 嘅電影
商業片都有好多種嫁大佬
所有快餐店都係食漢堡包咩
其實好撚灰 不過佢有講當時情況唔到佢哋理相對論
會唔會再上,想去imax睇
睇抖音咪算
呢d高深野邊啱弱智睇
冇記錯
之前好似上過
冇配樂=配樂
再加imax 巨幕真係同主角一齊體驗
呢個問題尋日問咗我老公 話說我同佢一齊睇咗3次 3次佢都瞓著 到尋日我自己再睇一次 仍然覺得好好睇 睇到呢個Po講啲嘢同老公講嘢 咩催眠效果 我就忍不住問佢 覺得點垃圾 同邊套覺得好睇 佢話睇左Nolan 三套 就知佢拍啲嘢係9up 再講一堆嘢 之後話Inception係好睇
嗰次我都miss咗
老實講啲人話天能點點點又話神 我個人覺得天能比下去連Inception都好睇過天能
影帝真係影帝
佢呢幕真係好戲到癲
真係隔左一世,臨終一眼望到最掛住嘅老豆
由無重驗證呢下己經知呢條友應該小小物理學都唔識,係到中二病鳩噏
由無從驗證呢下己經知呢條友應該小小物理學都唔識,係到中二病鳩噏
Christopher Nolan係文科仔出身
佢有講過
中間有訓過 雪櫃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞