星際啟示錄 :最被 overrated 的電影:又長、又沉、又悶,兒戲垃圾

721 回覆
62 Like 1935 Dislike
人類不嬲靠"移民"去發展新文明同繁衍人類,只係近百年地球已滿佈人類先停頓 , 明知滅絕而留守先反人性
仲記得依套係入戲院同個女仔睇
睇咗無耐個女仔睇到捱咗落我度訓著
完全唔同意Murphy同老豆條線搶過里安納度同老婆條線 好難理解有人會咁樣覺得
Interstellar既父女情我諗令到好多唔係眼淺既人都感動到喊左出黎 能夠感動到咁多人證明已經好成功
天能同意男女主角條線完全比唔上
解答咗呀 好清楚話比觀眾知咩事
咪咁啦 會崩潰㗎
依家先知,原來龍珠動畫嘅科學理論咁堅,可以用來做source反駁其他科幻電影嘅野。
既然係咁,有冇人知現實世界邊到可以揾到7粒龍珠,想許願
我以為點都有4K版
邊個抄邊個
呢套絕對係神作
幾時嘅事希望有機會入戲院睇
屋企睇差好遠
+1
IMAX 睇過, 真係好正好震撼
冇,對住膚淺人,咪用個膚淺啲嘅講法,諗住膚淺人容易啲理解囉。不過睇嚟真係膚淺到連撒亞人只係個比喻都睇唔明,攞嚟反撲,係我失策!

實際上,人體係唔可能支撐10g以上嘅重力,而10g遠遠未夠出現顯著嘅時間延緩,因為有c^2呢個factor
第一齣覺得電影配樂係咁重要係batman dark knight
呢齣係第二齣
連登有愛
巴打點聯絡你?tg?
你留TG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞