星際啟示錄 :最被 overrated 的電影:又長、又沉、又悶,兒戲垃圾

721 回覆
62 Like 1935 Dislike
屌你 咁大個人第一次係戲院睇到喊
套戲既 Astro physics 係成個團隊揼出黎
個lead consultant 係 Kip Thorne

係用computing 呈演最真實既 Astronomical phenomenon

係兒登仔眼中黎講,拎呢啲獎既教授都只係偽科學

憎睇ED懶高深 懶科學 明明後面都係9UP 5維都仲可以同3維溝通仲要返到屋企
比人吹到上天 計科幻片有排都未到佢
真,好震撼

原來你玩抹黑玩label唔叫人身攻擊形式

你不如查字典咩叫人身攻擊先
連登真係多小朋友 又擺上網黎批鬥啊?
你鐘意日本AV唔代表人地鐘意
就算人地唔鐘意 關你撚事 影響到你咩
科幻片係咩意思你知唔知?
好多人原本都睇唔明 上網睇左講解明明地就以為好高深拎黎笑人地睇唔明
其實佢自己都係執人口水尾
其實佢都冇講錯既,三小時真係太長
劇情都唔係完全冇冷場
但部電影個idea幾好
退一步講, 如果個superman(即戲中嘅5維外星人)配合到導演想講嘅主題, 佢的確可以用呀。
呢部又唔係嚴謹推理片一定要跟伏筆, 只係觀眾習慣睇故事一定要有根有據解釋哂, 變相就係限制故事創作。

套戲建基於現實科學現象之上加以創作, 睇唔到有咩問題。
而且, 原po條傻9唔止話臨尾黑洞呢部份, 係地圖砲哂成部戲所有科學理論。
咁已經唔係偽唔偽科學問題。
下 呢套好撚正
前面咪又係正正常常上太空 大把片都係啦
其實好多人都誤會左,佢係一套劇情片講緊哲學同愛,科學理論只係配菜
呢個群組勁撚多呢啲垃圾觀眾
又話悶又話唔好睇,其實自己唔用腦思考
篇野好似D咩都反既連登仔咁
佢對蟲洞同黑洞的視覺化表達係好震撼
仲有對重力的描述
大陸仔睇開流浪地球個啲垃圾
條友跟住又會拉咗落2001
感謝推薦
萬有引力都證明唔到咖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞