星際啟示錄 :最被 overrated 的電影:又長、又沉、又悶,兒戲垃圾

721 回覆
62 Like 1935 Dislike
根本就係
成套戲喺度將啲講咗好多次嘅話題又攞返出嚟,好似氹細路仔咁樣講返比觀眾聽。一堆人就兩眼發光好似發現新大陸咁。都算,實有人未聽過/第1次聽,但nolan將啲科學嘢用老套感情戲手法拍出嚟,成件事真係入唔到戲
好後悔當時冇睇到imax
依家想睇都睇唔返
THE SCIENCE OF
INTERSTELLAR
KIP THORNE

星際效應:電影幕後的科學事實、推測與想像

我睇過依本only,有人想要可以比你
其實佢係一套8點零9點tbb老套劇,不過花咗好多錢請顧問,加咗真實嘅物理學做背景
你要可以比你
自己有個女之後翻睇睇到呢幕真係喊咗出嚟
岩岩又翻睇一次,最尾見翻個女都睇到眼濕濕

男主太好演技
等唔係問題…
最撚慘係佢響船上面唔知等唔等到主角佢地返嚟…
除咗等.. 就只有等.. 直到死
真,又冇野做,多一個人陪下都好
好撚好睇喎 當年入戲院睇 全程投入
好慶幸我有入戲院到睇
你不如重睇

老教其實知點解 不過無黑洞後既數據 所以解唔到
而佢係一直呃鳩主角 水佢做任務 其實係預左地球收皮
你真係人如其名
既然你都搵埋wiki咁唔該你俾小小心機睇下內容
科學哲學係思考科學既本質係乜野,而唔係研究驗證未知既fact
不過我諗你都唔會明
岩岩重睇左
係咪應該relative to佢個聲稱老咗廿幾年嘅friend,而唔係relative to地球呀?
依套幾好
但最好星際科幻片我個會揀2001或者arrival
黑鬼好慘
呢套野見netflix上 心諗 shit 我又要再睇
第5定6次
真,如果miss左小朋友成長會好撚慘
套戲勁好睇啵
你唔識野姐

又可以睇多次
前前後後睇左3次
呢段好多人改到變撚左meme
笑到仆街
好睇在於唔係個個睇得明,咁d明左嘅人就沾沾,響度講到好好睇
同話black magic好玩一樣咁on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞