星際啟示錄 :最被 overrated 的電影:又長、又沉、又悶,兒戲垃圾

721 回覆
62 Like 1935 Dislike
呢個一早驗證左啦
唔係,一早驗證左搭長途飛機時間會差幾秒。雖然減慢時間既方法唔同,但時間可以變慢呢樣野係無錯。
個女真係好想見到爸爸
四個字:天外救兵
尼幕喊得勁過ending果度
偽科學係證明到佢係假
有待證實嘅叫假設
呢套野比人讚嘅位係將啲科學界認為最有可能存在嘅假設拍出黎
最大例子係黑洞模型
而個黑洞模型係套戲幾年後被證實
電影始終係電影 後半入黑洞明顯只係故仔
但唔可以否定前半段係現時大多科學假設嘅最具體呈現
你知唔知GPS用緊既人造衛星係有用廣義相對論公式修正時間誤差
你同我講無從驗證?
呢part真心好慘,睇到個數字跳就整定見唔到個女既成長。
定我記錯左丫女短片o個part?
太耐無睇
咁所有理論物理都係9up
anne hathaway都叫無女着曬太空衣咁解姐
曲到咁唔可能鍾意啦
上面你睇仲有另一個user 逢親有相關po 都曲線插interstellar
其實都顯示出佢地冇膽又冇料
唔夠膽明正言順寫篇文list 有咩point去挑機
只能喺一遍讚揚嘅聲音底下玩曲線
啲人睇佢兩句就正皮,再睇落去就知佢曲 但已經收唔返正皮
咁如果我將個結局改做superman出黎救世,你係咪都會覺得電影始終係電影 後半入黑洞明顯只係故仔
但唔可以否定前半段係現時大多科學假設嘅最具體呈現
可以咁講 不過其實都係將其他人既theory visualise 出嚟
所言甚是
巴打好撚透徹
其實係拍得麻麻,如果話故事背後係講緊父女感情,我覺得可以再渲染得好d,呢套有點到喉唔到肺
樓主講到咁差都 6/10

非常仁慈
呢part唔喊唔係人
我本身冷血,但我睇到差啲喊
叫佢睇喜羊羊咪得完全符合佢智商
啱 精神勝利法最撚透徹
俾人笑兩句就話人冇膽冇料
科學家嘅天馬行空係基於事實 科學實驗 嚴謹嘅邏輯推理

兒登仔嘅天馬行空就真係天馬行空
睇兩套衛斯理就會發表偉論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞