[突發]幾間德國大學聯合研究發現, mRNA 疫苗會會導致對武肺病毒的免疫抑制,並可能是突破性感染的部分原因!

748 回覆
402 Like 40 Dislike
一早叫人咪打 mrna...
打隻無用嘅好過打隻有害嘅
「該研究部分由國家資助,獲得DFG(德國科學促進會)的研究資助,因此具有很高的可靠性。」

知唔知自己up緊乜鳩有咩research唔係拎政府funding做
留意返個研究結果顯示既 係mRNA類疫苗需要更多研究 去睇返佢地既效果/副作用同「傳統」疫苗有咩分別

作者對今次疫情都戴晒頭盔
In conclusion, mRNA vaccines have proven enormous immunogenicity and efficacy, and have presumably saved millions of lives during this pandemic.

多數唔會令防疫政策有咩改變 就算有都係強迫你打混合兩針
大機會會,國家資助,而且其中一間參與研究嘅大學,同馬爾堡大學合併咗嘅吉森大學,係由校長直屬嘅醫生研究員去負責今次研究
https://mobile.twitter.com/blanc0981/status/1551497049169793025
信科學
連燈仔果時係咁話幾千萬分之一機會既阿斯利康疫苗導致血栓好嚴重,而家燈到 mrna
垃圾研究 同中國一樣
不嬲都話係大規模人體體驗
mRNA研究左幾十年都未過到臨床實驗,然後突然全世界瘋狂打

然後講出黎班苗撚就會屌你唔信科學,根本成班入晒邪教咁
1. 唔突變,好似流感咁
你中左一次,身體認得有免疫,佢好難再入

2. MRNA 係做棘突蛋白,做到好似covid 咁
篇文話即係好似冇突變既係咁入身體
身體就覺得佢成日係度加個Ig4 tag 同白血球講係d 蛋白係自己友,所以白血球無免疫反應
= 如果有covid 病毒係類似結構,都係會加 ig4 tag, 變自己友

3. 病毒所謂突變其實好多時係改少少蛋白結構
如果突變既病毒只係變少少令到白血球冇咁易攻擊佢,同時仲有同Ig4 棘突蛋白差唔多結構
咁樣身體亦有機會以為係自己友,對變種冇反應
重複接種 mRNA(在阿斯利康中未發現) 呢度錯晒
即係科興係最好
係,錯咗,應該係阿斯利康除外。多謝提醒
唔緊要
話咗要打4hing
歐美緊急停用未?
未來 0針 精激將會好珍貴
rip
打科興又嬴
不要再說了。
我是受害者。未來都可能會以毒針過活。
對賭?本身隻病對60歲以下就已經殺傷力勁低,計埋原種,而家係我放底10蚊(會發燒喉嚨勁痛,可能暫時冇味覺)對家show hand(長期副作用)我唔知算唔算“對賭”喎
點證明無打?無打既人本身就係珍惜身體既人, 點會同你玩驗身
一定係港女?
依家香港咁多支那婆撒野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞