[突發]幾間德國大學聯合研究發現, mRNA 疫苗會會導致對武肺病毒的免疫抑制,並可能是突破性感染的部分原因!

748 回覆
402 Like 40 Dislike
其實都好難拗...

https://bmcinfectdis.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12879-022-07418-y
Research
Open Access
Published: 07 May 2022
SARS-CoV-2 vaccine effectiveness against infection, symptomatic and severe COVID-19: a systematic review and meta-analysis

打完針過左120日, 開似會有負數感染保護力...

但都叫做有 70% RRR 防重症....

但我想知防重症 ARR 係幾多...
唔知關唔關事
9成人死晒,0針繼續返工
回錯人
雖然你表達我明白, 但我想指出一個問題

就係點解一個research係PK的原因

如果果個理由可以影響到其他research, 咁真係可以有好多research都係一樣

在呢度, 研究機構佢都會受政治壓力, 因為經費佢亦受經濟上的壓力. 以前研究機構好長時間都會話吸煙唔影響健康, 但今日當然知道係假

肺炎亦一樣, 死只係少部份人, 但經濟影響卻是全球, 或者真係有一個動機, 寧願犧牲小部份人生命, 都要吹支針無野, 去推動全球經濟
笑撚死
呢幾間都叫野雞咁你老母你老母添
知唔知咩叫pre print 啊天才科學家 Peer review 都未完就出得你先驚啦傻閪
為極權工具塗脂沫粉護航,唔係雙手沾血係乜?
有人講過... AAR 大約得1% 到... 因為本身要重症要死既人好少...

但打針ALL CAUSE DEAD RATE 好似有升1%... 有待研究
結論係未打科興
中左唔係問題, 最死火係身體當左佢係fd
打個比喻 依啲人中左covid = 有cancer
唔知咁形容岩唔岩
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29483905/

https://www.haematologica.org/article/view/8802

基本上我地未完全了解igG4既作用,但佢會阻止抗原既一d化學作用(者係中和左佢等佢無效),理論上正常igG(所有種類)可以減低大範圍過敏反應,但慢性炎症時會有大量igG4
而igG4可以由Alternative complement pathway去指引巨噬細胞吞食目標,d文無寫明,不過呢樣個人覺得同發炎有關
另外講下過敏
過敏既原因係IgE攻擊無害物質,而igG先下手既就唔會再由igE攻擊,同時igE既目標正常係大型物體,者係單細胞寄生蟲之類,點都唔關病毒事
所以無所謂安全標記

抗體有問題係不完全結合,者係卡唔實目標蛋白,結果引左白血球食左目標但目標仲有能力穿入白血球反過黎破壞白血球
即係係白兵反苗信徒 扮 苗撚引負皮
苗撚一定話唔關事㗎喎
唔打針有女屌既時代就快到
一答就出曬事 連登仔
原種係搵均唔理年齡先有2%,後生一早已經係0點幾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞