[突發]幾間德國大學聯合研究發現, mRNA 疫苗會會導致對武肺病毒的免疫抑制,並可能是突破性感染的部分原因!

748 回覆
402 Like 40 Dislike
你要記住,支針本來係基於最初期隻武肺病毒去研發,
武漢原始病毒株的確係好容易造成下呼吸道污染,殺傷力好大,所以變相疫苗的確係救到一班高危嘅人,
但因為隻嘢變種快,疫苗追唔上變種速度,政府又逼鳩人打針,先令人覺得點解依家明明咁輕症/好似打唔打針都中,都仲要打針,係咪隻針廢,
如果你話針對依家情況支針係咪廢,我會答係,但唔代表佢當初研究嚟針對原始病毒株冇用
0針揮個手
每次打既疫苗都係一樣,流感針都識年年變一次
醫學係一個 umbrella, 下面綜合左好多科學學科,如果唔係我哋讀書唔會基因免疫生物化學藥物統計學都要識,仲有冇任何一門科學係冇不確定性,科學係新嘅理論, 懷疑, 求證,印證中不停循環不停推翻舊理論不停進步,又何來唔容許 uncertainty?

Medicine is an applied science, 應用科學,一般指後天人類發展出嚟嘅科技學同工業科學。

你講緊絕對理論嗰啲係自然科學,例如宇宙運行,物理呢啲有所謂定律既野。就算係自然科學都有佢嘅不確定性,如果唔係量子力學 / theoretical physics就唔會有咁大分歧。

仲有唔同科學學科之間本身就有好多 overlap ,微生物學係自然科學但都係醫學嘅其中一個分支。

懐疑疫苗有問題都唔使完全否定醫學嘅,百幾年前人類平均壽命得個3、40歲,5歲以下小朋友夭折率超過一半,所以你出世果一刻到而家不知不覺間都已經受惠於現代醫學好多成果。
D偏激思想真係幾得人驚
就算宇宙法則天體物理D「定律」近年都不停俾人推翻甘
又何來唔容許 uncertainty
跟住又因為有重大野比人推翻/發現好可能造假
就其他好認真既research都不再值一提
你仲扮盲睇唔到#359喎
普通論文都要參考 siting 幾十篇其他研究報告
更何況搞疫苗就唔會只係參考一篇論文囉
仲有呢個paper 好似係2020年12月publish 嘅
但mrna 技術係幾十年前已經開始研究啦喎
比新冠肺炎還危險的病毒未爆彈,與那些為禍世人的庸醫、賣藥郎中荒唐實錄──讀《恐怖醫學史》
https://blog.mook.com.tw/article/desc/210000537

《恐怖醫學史》:前額葉切除術——全世界超過五萬人被打造成沒有自律性的「殭屍」
https://www.thenewslens.com/amparticle/153650

其實對醫學發展史有返些少接觸嘅話都知近幾百年嘅西方醫學發展係好詭異,睇到人毛骨悚然。當中嘅受害者都唔係少數目

當然你可以話無佢哋嘅「犧牲」就造就唔到今日嘅醫學成果,但問題係佢哋都係人嚟,亦根本唔應該受到班所謂醫學權威如白老鼠般嘅對待
係講緊有人會用今次件事 去說明Scientific research係唔可信

佢喺腦退化個area緊係影響好多人

網上贏咗啦你 威唔威先 高登比人趕走過黎以前日日開post屌既child登
又用一啲case否認advancements
屌 真係onlun9

smallpox vaccine呢啲真係夠哂詭異啦 搞到隻virus野外滅絕
記住成世唔好叫醫生開antibiotic唔可信架
五萬人受害都只係叫「一啲」case
都話咗你哋依班苗撚無人性㗎啦
以前日日開post咪屌你依類child登畜囉死苗撚賤畜
冇人否認過醫學發展有黑歷史
當初第一個提倡幫婦女接生要洗手嘅醫生下場都好慘
但基本上各行各業幾千年嘅發展都有黑歷史
中醫學以前仲會叫你食人肉,食胎,動物屎尿
建築學以前仲會攞小朋友打生春做人柱
天文學以前你如果話地球圍繞太陽行會俾人拉去火刑
機電、工業、甚至係政治科學有邊樣嘢唔係透過各種犧牲進化出嚟?
前提係有冇不停改良同完善個機制

講真我哋做醫生冇你哋諗嘅咁邪惡
你估真係睇電影咩
我敢講大部份同行都係以助人為目的先至入行
大藥廠嗰啲陰謀論背後首腦其實好多都唔係醫生,
係資本家同政客
幾十年前嘅mRNA疫苗技術發明者Robert Malone咪話咗mRNA疫苗係有毒㗎囉
發覺啲借屌禁足措施去屌醫學嘅文都係2021打後先出,睇死班人alpha流行嘅陣見到啲人個肺花晒驚到仆街,到之後變種到重感冒咁先敢衝出嚟威

大佬你記住醫生用自己醫學知識盡量醫你,佢冇權禁止你去咩地方,依家係個政府借防疫去控制你,屌醫學做乜鳩
幾十億人打左入邊有五萬人有幅作用個比率你自己計吓?
打卡介苗白喉破傷風都會有可能過敏至死,咁不如全部小朋友唔好打
但醫生正正就係幫兇嚟呢
The Banality of Evil囉
https://www.factchecklab.org/20210828c/

好心唔好係咁屈人係發明者
同條友講嚟都晒氣,比人report過勁多次spread fake news都係咁,
佢只會相信自己相信嘅嘢,又或者根本係引導性地去spread一啲偏頗嘅資訊,同依啲人唔洗講道理,用事實反駁就OK
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞