[突發]幾間德國大學聯合研究發現, mRNA 疫苗會會導致對武肺病毒的免疫抑制,並可能是突破性感染的部分原因!

748 回覆
402 Like 40 Dislike
突然忽發奇想

幾年前紅磡站揭發剪鋼筋果陣,啲專家夠話剪撚晒啲鋼筋都好安全,唔駛加固,但最後黨鐵都死死地氣咁加固先通車。

唔知果陣啲苗撚又無相信科學,撐唔駛加固就通車呢?
全球死淨中國人,真係諗起都興奮
唔知真定假,但講落又似係打咗針易中招D
日本帶狀皰疹(俗稱生蛇)患者急增 多宗病例中患者均接種武肺疫苗
https://lih.kg/2956417

日本多個電視新聞報導 國民接種武肺疫苗後飽受疫苗副作用折磨個案
https://lih.kg/2945420

日本依啲新聞報道就係FuckCheck網畀苗撚quote啦,不過班苗撚又只會扮盲當睇唔到
請關注一下世界各地 vaccine injuries 嘅受害者

https://www.jabinjuriesglobal.com/

裡面有世界各地(無香港)受害者親身講返點樣受疫苗影響,佢地唔同國家都有相應 IG 紀錄情況

當然苗撚肯定又 quote 啲 factcheck 網話呢啲全部係假,明嘅明嘅,明你地都係搵餐飯食,最緊要你地準備今年之內打第五針,最驚你唔打,你唔好逼我打就得喇
日本帶狀皰疹(俗稱生蛇)患者急增 多宗病例中患者均接種武肺疫苗
https://lih.kg/2956417

日本多個電視新聞報導 國民接種武肺疫苗後飽受疫苗副作用折磨個案
https://lih.kg/2945420

日本依啲新聞報道就FuckCheck網畀苗撚quote啦,不過班苗撚又只會扮盲當睇唔到
香港第五波爆得咁勁咪就係咁囉
好簡單
如果有人唔合適打針
你地係咪真係會開免針紙先?

我識/聽過大部分本身有問題既人
D醫生係咪都話打得
有D打完個結局咪濕疹爆晒出黎

你地自己問心
有D唔開免針紙係覺得個病人真心合適打針
定抑或係怕咗有壓力?
睇新聞都聽過有醫生講話
唔開Covid藥比阿伯係怕咗上頭壓力

我就唔會覺得醫生邪惡
但同時都唔會覺得醫生好神聖,社會地位要獨特D
大家都係一樣想搵錢,一樣怕上頭壓力
唔需要吹奏
唔關事,武肺影響好多政府願意重金買先放好多資源搞,同埋政府叫搞,有咩事政府幫你拆掂佢
科興又贏
疫苖如果唔諗變種唔諗後果, 我唔認為佢係一個正確決定, 尤其係疫苖本身就係導致佢變種的一個重要因素

但你望返轉頭, 你強調疫苖初期時使用的正確性, 係咪基於政治立場先? 如果唔係, 佢起初有無用其實有乜咁重要? 重要係跟住點做

本身有一個病, 無可能只係靠疫苖的, 大家對呢個病都兩年幾, 我想問有幾多人知道中左食乜藥會好返? 大家講黎講去都係支針, 好似連最基本的處理方法, 就係有病用藥醫好佢, 都知得好少
唔係喺香港做醫生幫你唔到
喺外國唔需要迫病人打針
同佢分析好晒佢哋自行決定

香港嘅同行佢哋有自己嘅難處
但係呢樣嘢你將個矛頭指向醫生根本唔公平
仆街嘅係政府
你地依班所謂醫生一句聲都無為病人出過呀
講咁多經,托柒呀
得啦,知你地有樓要供,唔捨得六七八九十萬一個月份糧啦,唯有配合港共谷針,莫視病人權益。橫掂個病人打苗死鳩咗你地都唔洗上身嘅
依啲咪就係The Banality of Evil囉阿醫生
嗱講明我係絕對反對香港政府嘅做法
迫針呢樣嘢我都明大家點解會咁反對
因為呢啲係政治任務,
係出於政治原因而唔係醫學原因
所以香港好多同行而家都決定走
根本吃力不討好,點做都會俾人鬧
當然政府亦都做好晒準備打算比大陸果班醫生落嚟
你留意番啲政策就知道根本政府就係利用疫情實際上就係控制全部市民
但係政策唔係醫生決定
喺香港醫護人員根本連一粒聲都出唔到

所以每個地方嘅政策係一回事
疫苗安唔安全又係另外一回事

至於食咩藥其實好多時唔使食藥
返屋企瞓兩日都會好返
一九年之後醫護根本俾人一直秋後算帳中
你仲會認為醫生講嘢有用?
而家嘅香港係冇聽取民意呢樣嘢,
呢啲係政治任務
連大律師公會佢都唔放在眼內
你點解覺得醫護人員講嘢會有任何影響力?

而家好多留喺香港嘅同行謹守崗位喺自己能力範圍之內盡量做好醫療服務已經係極限
你試吓真係等大陸果班過嚟?
唔好話聽晒政府話,仲會急不及待出賣病人都有份
疫苗有長期副作用(雖然唔知邊到黎個長期) 武漢肺炎就冇後遺症
幾時會有個campus比0針男女係入面日扑夜扑
為人類留返無污染嘅下一代
阿醫生位高權重,你地依班賤民打苗打死唔撚關我事喎
我個個月有六七八九十萬袋袋,理撚得你地班賤民死呀
原來配合港共防疫暴政,做支共隻狗,迫人打毒苗就係謹守崗位、盡量做好醫療服務
虧你仲講得出一九年被秋後算帳
落地獄罷啦死醫畜
香港92.9% 人打左起碼一針,梗會令你感覺中親既都打左
身邊個個朋友同自己,一針無打嘅都未中
反而打咗三針嘅就打第三針無耐就中
當全世界100%人打咗針
你都可以話中武肺嘅人100%有打針
武肺重症患者又係100%有打針
中武肺而死者又係100%有打針

不過得啖笑咁解
唔怪豬德啦…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞