[突發]幾間德國大學聯合研究發現, mRNA 疫苗會會導致對武肺病毒的免疫抑制,並可能是突破性感染的部分原因!

748 回覆
402 Like 40 Dislike
你呢啲仆街滿手鮮血

而家啲醫生唔敢報疫苗副作用,
好似阿叻咁,又何科學之有?

唔敢批免針書,上面政治至上,下便搵食至上,
何專業之有?

直接間接威迫唔願打針嘅人打針,
何文明之有?

一時兩針一時三針又四針,
你自己知唔知自己撐緊乜㗎其實?
因為無嘢係100% correct
Science就係不停咁有new findings improve old findings
但咁唔代表好多嘢就一定錯

蛋係有啲人當哂只要係脂肪就一定係唔好嘢 唔分好同壞膽固醇

飲奶不良反應係lactose intolerance姐 奶本身係有益 只係本身人大咗仲飲返奶係唔natural 無隻enzyme去digest lactose
其實 係因為預計到將會有大爆發咪谷jump
咁始終都會有個爆發仔點都會到來

咁有啲嘢 例如on9咁 都無做證明無關係既…..
唔打針做好啲自己衛生嚟保護自己嘅人抗疫疲勞

信政府打完針/中完岀去吃喝玩樂嘅人抗疫疲勞
乜你見到我有谷針咩?

反還反 亂咁反就真係好撚7
一篇文就信到十足 權威Journals因為唔啱聽就當耳邊風
最搞笑係駁斥啲bull shit 就用港共on9政策黎話返人苗撚
岩 佢地眼中只有好嗰邊
壞嗰邊就賴你自己問題囉
一係就掉個波比你自己決定佢冇責任
This article is a preprint and has not been peer-reviewed [what does this mean?]. It reports new medical research that has yet to be evaluated and so should not be used to guide clinical practice.

人地clinical trial係做咗安全 而且有significant difference 亦有report side effects
只係你地唔理
This IS science yet you guys didn’t give a fuck and concluded none was done

你去打針 個小冊子都有list哂所有potential side effects

只係最on9個位係 打完有乜事發生就即刻入支針數事 最好笑係連cancer都入埋 咁點會”安全”?

淨係香港堆老嘢 無打係死多好多人 不過對於後生仔作用有效我係好認同
易D再中肺炎囉...又唔會死嘅

似白粉追龍咁, 如果個後遺症係細, 或者可以靠一直一生打落去, 每年打兩針可以抑制到?
主角永遠係身體入面同病毒共存到嗰個
作用有限*
要打針先可以堂食、睇戲,比人剝奪咗基本權利仲覺得無問題嘅大有人在。

真係好諷刺,呢個都係我堅持嘅原因。

大家好好反思吓
咁點解要迫後生仔打針?
支針安唔安全都好
總有人唔想冒險有side effect

你調轉咗
最on9個位係 到有人真係有side effect
全部都話冇證據顯示關支針事
冇醫生願意開免針紙
身邊有3個frd打完2針有心口痛
邊個理?
睇條link 已經知無討論價值...
不過連登仔撚知乜野叫 peer reviewed...
有邊個政府會咁樣落力宣傳?淨係話會發燒都已經嚇死一班無知既人
已經唔係港共定點既問題 係Public health issue黎
你唔好咁笑人啦,一㩒入去條link 已經有原source 係英文,你連㩒都懶得㩒好意思咩。
報喜不報憂 畫公仔唔洗畫出腸
你點解會問我?唔係我迫你打
喂大佬 我無往死裡反都唔好當我支持先得架 非黑即白

咁有無可能真係心理作用先 有無化驗睇inflammation?
連登啲P牌撚寧舍吠得大聲嘅
因為一啲好normal既side effect
好多人都會聽到就會驚
聽到會發燒(which is normal到無得再normal) 你都唔會打啦

其實DH係有publish data
https://www.drugoffice.gov.hk/eps/do/en/doc/Safety_Monitoring_of_COVID-19_Vaccines_in_Hong_Kong.pdf
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞