[突發]幾間德國大學聯合研究發現, mRNA 疫苗會會導致對武肺病毒的免疫抑制,並可能是突破性感染的部分原因!

748 回覆
402 Like 40 Dislike
等睇16年之後先發現疫苗有問題
3m adults in England still have no Covid vaccine
https://www.bbc.com/news/health-62138545.amp

智力正常以上嘅人都唔會揀打針,例如依三百萬英國人
唔get你講呢點同呢個research有咩關聯
一般小市民對住啲所謂醫生
都認為佢地好專業乜都識
開口埋口就話跟文獻又乜又七
冇人諗過文獻錯左會發生咩事
讀過下大學做功課可能都家都知
啲文獻有時都係左抄右抄
近黎自己對醫生呢個職業都感到非常失望
一黎自己經歷再加上疫情啲醫生出黎費up
讀醫嘅 只係證明比地聽自己幾咁讀得書
考完牌出到都又係依書直說

所以打唔打針自己諗清楚
命係自己 決定左打就冇得怨了
香港好多打咗兩三針都死, 點睇
Ching 科興唔是mRNA
但都係EUA 出得一兩年 又去打啦?
第一二針勁,第三針仲勁,不過唔洗打第四針,因為已經無效了
點解唔得
做clinical trial打生理鹽水死咗 你logic上咪要conclude saline is lethal?
但嗰批老人家 無打既死得多好多喎ching
correlation and causation
唔係 都係唔get同呢個research有咩關聯
呢個research搵左堆有打疫苗既人 然後有睇返佢地有幾多抗體
由一開始就唔會話全球89成人有打疫苗 就都係sample 因為係真撚係要驗啲sample有幾多抗體
所以我根撚本唔明白 你地話全球有好多人打左針咩咩咩 啲國家有幾十萬人中咩咩咩 同呢個research有咩關聯 完撚全離晒題
唔洗食飯啊
係囉 打完saline針死9咗
唔應該賴佢身體 一定係saline引致
人地醫生真係有驗屍
曲直難分
上面位巴打都係提出兩者有時間性關係啫
暫時係未證據證明到係有因果關係
但同時亦都冇證明兩者係完全冇關係
所以講到尾打唔打應該係個人決定
自行承擔風險
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞