[突發]幾間德國大學聯合研究發現, mRNA 疫苗會會導致對武肺病毒的免疫抑制,並可能是突破性感染的部分原因!

748 回覆
402 Like 40 Dislike
我意思係, 大家都在爭論一樣野, 係完全幾off topic的

一般有病出現, 唔係講點醫好佢? 點解咁快就去到點樣令佢消失?

結果大家兩年幾, 問應該食乜藥可以好返, 真係好多人都唔知

因為迫針, 所以好多人都怨氣好重, 呢個我都明, 就係覺得好似大家都錯哂焦點

有一個病, 唔係下下都要疫苖先掂的, 有藥食一樣可以, 尤其係呢個病出哂名中完唔會立刻又中
唔洗食藥幾日好返
醫生我一直有免疫系統問題,啲皮膚增生luck 皮,最近愈來愈差,病情好唔stable,平時用開啲steroid 無用了,食NSAID 反而好少少
可唔可以寫張免針紙我半年,等個病stable 叼先再打

我有咁同個皮膚科醫生講,佢一聽話免針紙就話氣好差鬧我,醫生你好人寫一寫俾我得唔得
咁如果啲女打曬針呢
講一大爛話責任全在政府,唔好挑戰醫學專業,但個個醫生都為自己唔敢開免針基本醫德都冇 講閪咩
咁上面果個醫生好似較為正義ma
我上次睇個皮膚科醫生,聽到呢度連我個症都唔想睇,就抄返上次俾果啲藥我,就趕咗我走
我準備好啦
留名睇cctoy放fake news
點解,唔係好明。
不嬲咩職業都會比人笑架啦。

IT狗乜鬼都有,唔比人笑我諗得翠翠。

咁你香港堆銷藥員醫生真係垃圾吖嘛。

我放大同強調香港銷藥員呢幾隻字。

為免一竹竿打一船人。
仲仆街。Fall兄死法仲辛苦。
你噏乜鳩呀,人哋條rule,一發現有問題,有不確定就立刻要修正或推翻。如果唔係愛因斯坦相對論都唔會出現。薛定諤方程就唔會咁多人諗個i 係代表乜鳩。
啱,反疫苗正能樣!
自己唔打,仲叫人唔好打,仲唔比自己仔女打。
加介苗,白喉,百日咳,天花,水豆,小兒麻痺,乙肝 全部唔打!
都on9
印花要唔要?
苗撚 係度嗎?
吓….功夫唔到家,唔知自己做緊乜就怪其他人囉。

人哋啲分析工具代表意義係乜,點解要咁做,完全冇意考就咁apply,呢啲真係研究嘅認真態度咩?

我好希望你識嘅係外國讀PHD,感情上唔想知道香港人讀到咁高級都得過扯過。

利申:近排有同一間開發公司合作,佢哋就係搞lab on chip,搞無創驗有冇糖尿病,用呼氣吹粒chip,粒chip就可以detect到你有冇糖尿,對我呢邊對接班人都不知幾勁,完全冇讀過Bio,一樣了解到呼氣噴出啲乜然後detect 到啲乜,就知道有冇糖尿病。你功唔到家,乜柒都唔知頭唔知路。咁樣唔係一個專業人員有嘅應有態度。
我唔會否定醫學好處,同樣我一樣唔會否定中醫甚至笑鳩中醫係巫醫一樣。

醫學本身就唔係科學,佢有overlap地方,但唔係醫學分支,醫學係獨立門派嚟,唔好將人哋啲嘅成果當做自己嘅,人哋先冇咁不確定性。明明基因學就係放喺Bio,幾時變咗醫學。

你都識講推返啦,人哋一見錯就收皮呀,唔係好似你哋咁鳩噏都唔關事,同佢無關,明明出晒事有報告,都話無關,睇唔到任何關聯。你仲撚鳩屎過你口中嘅巫醫呀。
吓~~~~~,你唔比人推返喎。
明明有問題都當睇唔到喎,然後就就話冇關係。佢死於自然。完全無視間接做成,話中醫係巫你自己咪一鳩樣。

人哋發現有問題就立刻review,邊似得你地咁,加返大隻字(香港銷藥員醫生),繼續迫人打針,往死裏打,兩針唔夠就三針,四針,五針。
但係0針都大把人0針但樣衰一樣無女屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞