Nikon 討論/貼圖區(20)Z30、445輕便長距定焦推出

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
Ultrawide 影出來的野好細,要有個趣味中心係比較難,如果有個好的前景就易做 d
有無人用peak design 6L sling?

想知裝唔裝得落z6ii + 24-70mm f4 + f1.8 定焦?

用左wandrd 斜咩袋,咩到我膊頭好Q痛,仲要係1機1鏡。
夠裝有突
D750 kit最後星際幾間7500-8000
計下數 都係Dcfever trade左7000😆 想要佢trade in張card同card reader

Nikon F100
Nikon AF Zoom-Nikkor 24-85mm f/2.8-4D IF
Fujicolor 業務用100
D750 仲係咁有價
前年單機都只係賣到5000
都好似係 岩岩疫情個時有諗過放 都差唔多價
但黎緊生日老婆話買支鏡比我
無理由依加唔一次轉f mount
仲有行?
問過price.com 話有囉 4bo個d
我大佬trade左z50換z7ll
出z6iii未呀屌
等咗好耐,又話九月前出
幾時講過話9月前出

淨係見到rumors話就快有新鏡公佈
85.4?

上回提要 呀叔俾咗箱鏡我, 玩咗排 諗緊依家z mount世代 好唔好襯依家補錢換曬z mount 如果呢枝鏡換z mount要補幾錢 定買個z轉f頭算仲有幾樣金圈鏡
1.2啦
不過嗰3支已經roadmap左成幾年
12-28其實先係最要出個支成3年dx都冇支ultra wide鏡
買咗部Z7II 幾個月, 呢幾日發現螢幕同觀景器個自動切換有問題, 無野擋住個觀景器都唔識得自己落螢幕... 係咪都係搵nikon 搞
你係咪觀景器切換個到較左只使用VIEWFINDER
唔係啊, 我依家反而係要人手較去 viewfinder only/ monitor only 去就番佢個bug
會唔會有野遮咗佢evf上面個sensor/現場環境太黑
或者set咗evf priority?
激進啲嘅方法就係賣晒F接環鏡頭,全部換晒Z
賣曬可能要補多舊錢既一倍?
無野遮住啊, 日光日白都事
我禁evf 上面粒"制"轉mode, 個auto 同Prioritize viewfinder mode 都有問題 定係 menu 有位set evf priority?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞