Nikon 討論/貼圖區(20)Z30、445輕便長距定焦推出

1001 回覆
4 Like 3 Dislike
可能用住24-70,再等佢出
2023或之後
要等Roadmap上邊嘅鏡出左先
Sony光學唔差
G master支支都係好野
Nikon勝在平價S line鏡頭比足貨你
我都投24-200一票
影風景可以淨係用呢一支

要大光圈影人可以揀35 50 85

24-200畫質唔差的
https://youtu.be/4-GMunsJo7k
新毒氣室竟然有 Noct 支鏡擺出嚟畀人試
用過A73而家轉左A74,同時有Z7

A73個menu唔係人用,但set好左custom key就好少再入個濕鳩menu,但個moon太鳩令我上左A74

Z7就一拎上手就好順手,始終之前用左好多年nikon,個evf同moon好L靚,鏡就唔洗講
竟然 咁真係要上一上去
嗰支鏡擺咗喺頭頂或以上位置。一唔小心,高空落下就...
上毒氣室上手玩下,24-200天涯鏡,可以我會配多枝Z50 F1.8S
2022年都過咗一半了,究竟S Line支新85幾時先出
咁就想上去玩吓
天工嘅老闆已出文解釋同 magadap 嘅關係。係真定係假,無從 fc。
直接 cap 出嚟,殘體字睇壞眼

有冇人有Z24-120mm F4S,想知佢同Z24-70 F4s質素差別大唔大?
https://youtu.be/cx1qIVjSxCc
分別唔大 係24mm可能會見到24120 contrast會大少少
另外記得睇過條片 好似24120 tele嗰段反而邊位會soft過2470啲啲

24120主要係贏個range
色散 flare嗰啲就冇研究過 冇用過2470/4答你唔到
Ok thx,我睇下條片先
我見24-70幾抵玩,但一跳到去24-120又差幾千蚊
想問下有冇人試過買二手zfc再上Nikon度換皮?
冇記錯嘅話係要行貨單+未換過先換到
你可以打上去問下confirm下先
感謝
買左支好野

部機都好嘢
買呢部機有一部分原因係用到呢支鏡
借咗fd部72 24120玩好撚正

微距都玩到
假嘢嚟
假嘅?我以為係真品可以插落部機試用
唔得啦 應該有安全考慮 支野話哂都6-7皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞