Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(21)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
JX700H 本身電視不能decode atmos, 如果你看disney+/netflix ,要另購chromecast/appletv/shield tv pro 駁soundbar 先出到。。。。如果無要求, 千多蚊 soundbar 條條差唔多, 睇款睇size 長度 選吧
好的 唔該晒巴打
唔會唔夾架
無限budget就bose 900 仲可以加sub 同後置
講cp值既或者空間唔大既700B都夠做有餘
有fd百記買700B 用埋livi bank 埋單4K有找
啱啱去左沙田avlife想試下條990b

Sales答我未返到過貨

話最快可能下個月先有

想問下買左嘅巴打係邊度入手
去咗咸片生活,試咗Q700B & 800B,後者Surround好好多,扣埋商場優惠$5500,即磅水!後置,第時先考慮。
邊間咸片
點先有商場優惠卷
一圖講哂Q700A(2021) 同 Q700B(2022)既分別

係咪都未有現貨
我之前想買Q700B個陣佢話要7月中先有貨
太古
1200就送100
最快7月頭至中
咁去百記咪可以用livi bank減1000再減埋商場優惠400咪4590埋單

邊間商場?
主要係透過電話用藍芽去喇叭聽歌,本身想買Marshall Stanmore 2,但係睇睇下sound bar都可以係一個選擇。

睇緊依家Yamaha YAS 209做緊特價2千蚊。係咪抵玩??
soundbar聽歌啊😂
今日出去聽過 原本想買陳列品q700a
順便聽埋q700b 以為小升級 有平買平
一聽 女友木耳都聽得出好有分別
新款冇咁拆 立體感高幾班 人聲清晰
再考慮一下先決定
本身只係用開細藍芽喇叭聽, 依家見studio有D位, 先諗用多少少位擺部大少少黎用.

主要基本到滿足以下2個功能就夠:
1. 電話 -> 藍芽
2. Google Chromcast -> 駁電視
因為Q700B天空聲用左獨立兩個單元聽落去分明啲
Q700A 用acoustic beam
如果計級數應該係Q800A同Q700A中間
啱啱AV Corner 同我講全香港都未有貨,要比訂7月先有
yes
巴打有冇試聽埋930B,想知爭得遠唔遠

聽啲巴打講800B加後置都差唔多等於條930B既價錢,爭扎緊700B+後置定直屌930B
有budget 建議直上,否則只會成日覺得唔夠喉想追上去
到時又要賣又要買
到你買完930B又會心動990B咖喇
700B係3.1.2
800B係5.1.2
後置日後有需要先再考慮

我budget 有限,唔可以直屌930B or 990B,所以就冇試聽930B

Sales 話全線周圍都冇貨,所以要買就訂定先。
想問你邊間商場可以每1200減100?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞