Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(21)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
唔會, PS5 > SOUNDBAR HDMI IN > HDMI OUT TO MON就OK

不過唔知S517做唔做到4K 120既passthrough
3千幾上代旗艦成套的話超抵啦...仲有保
Thanks 介紹
係blu-ray唔係blu-way

係, bd player hdmi入電視, 電視再用earc出soundbar就得
3千幾蚊, 如果出到聲正正常常抵到爛 2手市場都冇咁平
我見豐澤 HW-A550 賣1300 點睇
你想要一條過, 定可以擺sub 擺後置?
Thx 唔該哂Ching
其實都係新手上路 應該短時間內都一條過先 如果兩者喺選擇上係咪會唔同?去過試聽bose900 加左個bass好似真係幾爽
怕你忍唔住好快又升級
可以就擺埋後置 同sub
效果先完整
咁樣真係超抵 三千幾蚊仲有一年保養

我係由s216升級,分別好大
Bd player係咪是但一部讀到就得?
水Q600B, Price 恒生減$200 埋單$2780
百記3380 - 回贈1000 唔洗買水啦
中置d對白聲子彈聲撞擊聲唔夠清
係咪要買個高音靚d既就可以解決問題?
Blu-ray 有分區碼,香港同美日韓台同區,即係你買行Blu-ray機就睇到上面區啲碟,如果買歐洲水機就睇唔到。4K碟就無分區碼。
都係個句. 如果純聽歌, 唔建議Soundbar. 買個2.1 speaker 會好好多, 起碼左右Channel 會分得清楚D.
soundbar左右channel一定分得無咁清楚?
剛剛換左電視 想買條平平地既soundbar 玩下,
請問budget 2-3k, 想一條過, 有無推介?🙇‍♂️
用緊AVR ? 咩機 咩 喇叭?
Denon S217
LG SN7
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞