Soundbar及家庭影院的抉擇,求解答(21)

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
今日另一間分店仲係咁既價

個陣budget得3 4千買唔到個啲級數
唔比自己試咁多 聽壞隻耳㩒唔住個荷包
有機會跌過撞過有花有凹 條條既待遇都唔同 靠你親自去摸去聽去睇
如果我會選擇800b 新款聲靚好多 鐵網好過布面
玩一年半載放二手出去都有價
舊款布面同埋個mon係上面呢個設計真係好on9
較左好耐電視setting output 終於成功點燈atmos
原來同5.1差好遠 成個音場唔同
想問一個低能問題,可唔可以直接用google chromecast HDMI in入soundbar,再soundbar HDMI out出去電視機? 咁係咪一定做到atmos dobly+vision?
五金鋪 都無
可以。係。
鴨記街邊檔
有幾耐保養同睇落點樣先?
我完全新手
如果7~8K budget
想係電視度播bluway點最好?
應該要bluway機+sound bar就得?
主要聽演唱會
ikea 有條49蚊for 佢哋條生吧用既
咁我去ikea買條俾bose用
條線織布款好粗好高質咁
本身ikea同sonos出既
同鴨記不知名既爭個廿零蚊
真心推介,
呀,佢個8字佢係L頭的
https://www.ikea.com.hk/zh/products/speakers-and-sound-accessories/speakers-and-sound-accessories/symfonisk-art-10492323
L頭好用d?
唔關事, 睇你既設備(電視/生吧)本身個插既位係咩設計, 有d唔用L頭會頂住
如果你未來會再加埋SUB同後置, BOSE 900又岩聽的話, 都係一個好既選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞